Ακόμη 100 περιφέρειες και τοπικές αρχές στον Χάρτη της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση των πρώτων υπογραφόντων μερών τον Ιούνιο, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 100 επιπλέον περιφέρειες ...


Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση των πρώτων υπογραφόντων μερών τον Ιούνιο, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι 100 επιπλέον περιφέρειες και τοπικές αρχές προσχωρούν στον Χάρτη της αποστολής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και δηλώνουν την προθυμία τους να συνεργαστούν, να κινητοποιήσουν πόρους και να αναπτύξουν δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. 

Άλλες 23 ιδιωτικές εταιρείες, κέντρα εξυπηρέτησης, ερευνητικά δίκτυα και ομάδες τοπικής δράσης που ασχολούνται με τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή θα εγκρίνουν τον Χάρτη και θα γίνουν φίλοι της αποστολής. Ο συνολικός αριθμός των υπογραφόντων τον Χάρτη της αποστολής ανέρχεται πλέον σε 215, οι οποίοι προέρχονται από 24 κράτη μέλη, ενώ 13 ακόμη υπογράφοντα μέρη προέρχονται από χώρες συνδεδεμένες ή δυνητικά συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη», το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ. Η αποστολή για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία επιδιώκει να υλοποιήσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 370 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» για την περίοδο 2021-2023 και αποσκοπεί στη στήριξη τουλάχιστον 150 περιφερειών και κοινοτήτων για την επιτάχυνση της μετάβασής τους προς την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή έως το 2030. Θα βοηθήσει αυτές τις περιφέρειες και τις τοπικές αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή, να προετοιμαστούν γι’ αυτούς και να μπορέσουν να τους διαχειριστούν, καθώς και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας. 

Η Επιτροπή πρότεινε επίσης πρόσφατα τη νομοθετική πράξη για την αποκατάσταση της φύσης, με σκοπό να βοηθήσει την ανάκαμψη της φύσης και να στηρίξει τις κοινότητες, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις χειρότερες επιπτώσεις των κρίσεων της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας. Η Επιτροπή ενθαρρύνει τους αιτούντες απ’ όλα τα κράτη μέλη να υπογράψουν τον Χάρτη.

Related

What's hot? 76562771389323814

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item