Μέτρα από την ΕΕ για τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας ζητά με ερώτησή του ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης, όπως αυτή οριοθετήθηκε με την Τουρκία στο παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Επιτροπή να πάρει μέτρα κατά της Τουρκίας που παραμένει μία υπό ένταξη στην ΕΕ χώρα καθώς η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

"Η υπογραφή του παράνομου και άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, μία οριοθέτηση που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και δεν συμμορφώνεται με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη. 

Παρ' όλα αυτά η Τουρκία και η Λιβύη σήμερα εμμένοντας στο παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό μνημόνιο υπέγραψαν συμφωνία που αφορά σε μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από τουρκικές εταιρείες. 

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 

Τι θέση παίρνει και τι μέτρα πρόκειται να πάρει για τη συμφωνία αυτή που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ενός κράτους μέλους από μία υπό ένταξη χώρα;"

Related

What's hot? 5952291796464299796

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item