Πράσινη και ασφαλής ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Την ένταξη μέτρων του προγράμματος REPowerEU στα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης, ώστε να επιταχυνθούν η πράσινη μετάβαση και η απεξάρτηση από ...


Την ένταξη μέτρων του προγράμματος REPowerEU στα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης, ώστε να επιταχυνθούν η πράσινη μετάβαση και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας ενέκριναν οι ευρωβουλευτές των επιτροπών Προϋπολογισμού (BUDG) και Οικονομικών Υποθέσεων (ECON). 

Σύμφωνα με το κείμενο που υιοθετήθηκε από τις δύο επιτροπές, οι χώρες που καταθέτουν αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης θα πρέπει να περιλαμβάνουν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.

Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν επίσης ότι το επιπλέον ποσό των 20 δισ. ευρώ που θα κατανεμηθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων, θα πρέπει να προέλθει από τα έσοδα του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας ρύπων και κάλεσαν την Επιτροπή να προσδιορίσει επιπλέον πηγές για τη χρηματοδότηση έργων του REPowerEU.

"Η ΕΕ πρέπει να πετύχει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και ασφάλεια", τόνισε ο συνεισηγητής Siegfried Mureşan (ΕΛΚ, Ρουμανία). 

Η συνεισηγήτρια Eider Gardiazabal Rubial (Σοσιαλιστές, Ισπανία) σχολίασε ότι ο στόχος με το REPowerEU είναι "να συμβάλει στη στήριξη των πολιτών ώστε να μειωθούν οι λογαριασμοί ενέργειας και να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια με τη χρηματοδότηση των αναγκαίων επενδύσεων", ενώ ο συνεισηγητής Dragoş Pîslaru (Renew, Ρουμανία) παρατήρησε ότι το REPowerEU "είναι ένα εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Related

What's hot? 8549737717416066452

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item