Η ΕΕ καταλήγει σε συμφωνία σχετικά με την όγδοη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Η Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για την έγκριση από το Συμβούλιο της όγδοης δέσμης αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της επίθεσής της κ...


Η Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για την έγκριση από το Συμβούλιο της όγδοης δέσμης αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της επίθεσής της κατά της Ουκρανίας. Η δέσμη αυτή —η οποία αποφασίστηκε σε στενή συνεννόηση με τους διεθνείς εταίρους μας— έρχεται ως απάντηση στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση που επιδιώκει, μεταξύ άλλων με την παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών κατόπιν ψευδοδημοψηφισμάτων, την κινητοποίηση πρόσθετων στρατευμάτων και τις απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές. Η εν λόγω δέσμη κυρώσεων περιλαμβάνει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών, ύψους 7 δισ. ευρώ, οι οποίες θα μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας, καθώς και περιορισμούς στις εξαγωγές, οι οποίοι θα στερήσουν το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κρεμλίνου από καίριας σημασίας κατασκευαστικά στοιχεία και τεχνολογίες και τη ρωσική οικονομία από τις ευρωπαϊκές γνώσεις και υπηρεσίες. 

Οι κυρώσεις στερούν επίσης από τον ρωσικό στρατό και τους προμηθευτές του συγκεκριμένα αγαθά και εξοπλισμό που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος. Η δέσμη μέτρων θέτει επίσης τις βάσεις του νομικού πλαισίου που απαιτείται για την εφαρμογή της ανώτατης τιμής του πετρελαίου που έχει προτείνει η G7. 

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας αποδεικνύονται αποτελεσματικές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις Βρυξέλλες. Πλήττουν την ικανότητα της Ρωσίας να κατασκευάζει νέα και να επισκευάζει υπάρχοντα όπλα και παρεμποδίζουν τη μεταφορά υλικού της. Οι γεωπολιτικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές επιπτώσεις της συνεχιζόμενης επίθεσης της Ρωσίας είναι προφανείς, καθώς ο πόλεμος έχει διαταράξει τις παγκόσμιες αγορές βασικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών προϊόντων και της ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ συνεχίζει να μεριμνά ώστε οι κυρώσεις της να μην επηρεάζουν τις εξαγωγές ενέργειας και αγροδιατροφικών προϊόντων από τη Ρωσία σε τρίτες χώρες.

Related

What's hot? 1389556133788477979

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item