Μέτρα ενεργειακής στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ από την ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια

Σήμερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Τζουζέπ Μπορέλ συμμετείχαν στη σύνοδο κορ...


Σήμερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Τζουζέπ Μπορέλ συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου. 

Στη σύνοδο κορυφής, όπως είχε αναγγείλει και κατά την επίσκεψή της στην περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, η Πρόεδρος ανακοίνωσε μια σημαντική δέσμη μέτρων ενεργειακής στήριξης, ύψους 1 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις από την ΕΕ, με την οποία τα Δυτικά Βαλκάνια θα βοηθηθούν για την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και την οικοδόμηση βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας. 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε σχετικά: «Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τα Δυτικά Βαλκάνια, τόσο στους καλούς όσο και στους δύσκολους καιρούς. Στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, κινητοποιήσαμε μια άνευ προηγουμένου δέσμη μέτρων ύψους 3,3 δισ. ευρώ για την περιοχή, ενώ σήμερα καταρτίζουμε μια δέσμη μέτρων ενεργειακής στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ για την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων και για την προώθηση των τόσο αναγκαίων επενδύσεων στην ενεργειακή διαφοροποίηση. Επενδύουμε στον οικονομικό ιστό της περιοχής για να δώσουμε ώθηση στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας και να βγούμε από τη σημερινή κρίση πιο πράσινοι, πιο δυνατοί και πιο βιώσιμοι.»

Related

What's hot? 5957501331060387006

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item