Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023

Οι πόλεις Κόρδοβα (Ισπανία), Γκρενόμπλ (Γαλλία), Αμβούργο (Γερμανία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Μέριδα (Ισπανία) και Χελέφτεο (Skellefteå...


Οι πόλεις Κόρδοβα (Ισπανία), Γκρενόμπλ (Γαλλία), Αμβούργο (Γερμανία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Μέριδα (Ισπανία) και Χελέφτεο (Skellefteå, Σουηδία) επελέγησαν ως φιναλίστ για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023. Χάρη στις προσπάθειές τους, οι πόλεις αυτές έχουν τώρα τη δυνατότητα να αναγνωριστούν για την προσβασιμότητα που προσφέρουν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία. 

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις φιναλίστ για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε οι ευρωπαϊκές πόλεις να καταστούν πιο προσβάσιμες και φιλικές για όλους τους πολίτες τους. Η προσβασιμότητα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή και πρέπει να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να απολαμβάνουν όλοι το ίδιο επίπεδο ελευθερίας και αυτονομίας. Ευελπιστώ ότι οι φετινές νικήτριες θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες πόλεις.» 

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι τόνισε: «Οι πόλεις που διευκολύνουν την πρόσβαση για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτεςτους, ανεξάρτητα από την κινητικότητά τους, την ηλικία τους ή την αναπηρία τους, πρέπει να αναγνωρίζονται και να τιμώνται. Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης επιβραβεύει τις πόλεις που έχουν δώσει προτεραιότητα στην προσβασιμότητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων. Οι πόλεις όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν και να συμμετέχουν πλήρως σε κοινωνικές δραστηριότητες είναι πιο ζωντανές και πιο δυναμικές».

Οι πόλεις αυτές παρουσίασαν τις ορθές πρακτικές που εφαρμόζουν και ανέδειξαν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στη ζωή της πόλης για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους, μεταξύ άλλων στη στέγαση και τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και στις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Από τις 43 πόλεις που υπέβαλαν υποψηφιότητα για το βραβείο, προεπιλέχθηκαν ορισμένες από εθνικούς εμπειρογνώμονες, ενώ μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή προεπέλεξε στη συνέχεια έξι πόλεις. 

Οι νικήτριες του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου 2022 σε τελετή απονομής στο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, που θα διοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Related

What's hot? 5119850834330756519

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item