Η Κομισιόν πραγματοποιεί προσομοίωση κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας

Ανώτεροι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, του Οργανισμού της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και της Ε...


Ανώτεροι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, του Οργανισμού της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και της Επιτροπής συμμετέχουν σε διήμερο σχέδιο άσκησης επί χάρτου σε επιχειρησιακό επίπεδο, το λεγόμενο Blue OLEx 2022, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δοκιμές των διαδικασιών διαχείρισης κρίσεων. Ενόψει της επικείμενης εφαρμογής της οδηγίας για τα συστήματα δικτύου και πληροφοριών (NIS2), η μεγάλης κλίμακας άσκηση κυβερνοασφάλειας συμβάλλει στη βελτίωση του κοινού συντονισμού, της ευαισθητοποίησης σχετικά με την κατάσταση και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, προωθώντας παράλληλα την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ άλλων μεταξύ των κρατών μελών και της Επιτροπής. 

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε, περισσότερο από ποτέ, κακόβουλους παράγοντες να αναπτύσσουν νέες στρατηγικές που στοχεύουν τις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες μας, θέτοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο. Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι παντού και αποτελεί κοινή μας ευθύνη να εργαστούμε συλλογικά για την προετοιμασία και την εφαρμογή σχεδίων ταχείας αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ιδίως σε περίπτωση συμβάντος ή κρίσης μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο»

Μετά το Blue OLEx 2021, φέτος, η άσκηση διοργανώνεται από τις λιθουανικές αρχές με την υποστήριξη του ENISA στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών διασύνδεσης για τις κρίσεις στον κυβερνοχώρο (EU-CyCLONe). Το EU-CyCLONe στηρίζει τη συντονισμένη διαχείριση περιστατικών και κρίσεων κυβερνοασφάλειας μεγάλης κλίμακας και διασφαλίζει την τακτική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών και των θεσμικών και λοιπών οργάνων και οργανισμών της Ένωσης. Συμβάλλει στην εφαρμογή του σχεδίου στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ταχεία αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση διασυνοριακού κυβερνοπεριστατικού μεγάλης κλίμακας, καθιστώντας δυνατή τη συνεργασία σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο [για παράδειγμα μεταξύ των ομάδων αντιμετώπισης περιστατικών ασφάλειας υπολογιστών (CSIRT) και της ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR)] σε περίπτωση διασυνοριακής κρίσης μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο.

Related

What's hot? 8891054451863057600

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item