Ερώτηση Ζαγοράκη για τη συμμετοχή διεθνών αθλητών σε Μουντομπάσκετ και Euroleague

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης , σχετικά με τις διοργανώσεις των προκριματικών του ...


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, σχετικά με τις διοργανώσεις των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ και της Euroleague. Ο κ. Ζαγοράκης αναφέρει με δεικτικό τρόπο ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αθλητικών διοργανώσεων συμπίπτουν με αποτέλεσμα να καθίσταται πρακτικά αδύνατον διεθνείς αθλητές να συμμετάσχουν και στις δύο. 

Ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ «καταγγέλλει» την αδυναμία συνεννόησης εθνικών ομοσπονδιών και Euroleague προειδοποιώντας για δυσχερείς συνέπειες υποβάθμισης του αθλήματος. 

Ο κ. Ζαγοράκης ζητά από την Επιτροπή τη μεσολάβησή της για να διασφαλίσει ότι οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις τους στις ομάδες που αγωνίζονται, με στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Η συμμετοχή στην εθνική ομάδα της χώρας του αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή. 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά το διχαστικό κλίμα που επικρατεί στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ οδηγεί σε απαξίωση τόσο τις εθνικές ομάδες όσο και το ίδιο το άθλημα, καθώς οι διεθνείς παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν με τις εθνικές τους ομάδες. 

Η αδυναμία συνεννόησης για την εναρμόνιση του προγράμματος των διοργανώσεων (καλεντάρι αγώνων) μεταξύ ομοσπονδιών και Euroleague έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την ανάπτυξη του μπάσκετ, υποβαθμίζοντας εν τέλει το άθλημα στα μάτια εκατομμυρίων φιλάθλων ανά την Ευρώπη. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού, ερωτάται η Επιτροπή:

Τί μέτρα πρόκειται να λάβει για την διαφύλαξη του δικαιώματος συμμετοχής των ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών στις εθνικές τους ομάδες; Με ποιους τρόπους σκοπεύει να μεσολαβήσει στην μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ FIBA και Euroleague, η οποία αποδεδειγμένα υπονομεύει το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ;"

Related

What's hot? 7522536095157812824

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item