Στις Βρυξέλλες η 15η Σύνοδος Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας υπό την προεδρία του Μ. Κεφαλογιάννη

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 15η Σύνοδος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας για τη Σύνδεση και Σταθερότ...


Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η 15η Σύνοδος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας για τη Σύνδεση και Σταθερότητα της Αλβανίας υπό την προεδρία του ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλη Κεφαλογιάννη

Σε αυτή η συνάντηση, η οποία ήταν η δεύτερη μέσα στο 2022, τονίστηκε η συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα των αλβανικών αρχών στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων. Αυτός είναι και ο λόγος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρετίζει τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης με την Αλβανία τον Ιούλιο και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. 

Στην παρέμβασή του ο κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Επιτροπής ΕΕ-Αλβανίας τόνισε την ισχυρή θέληση της Αλβανίας στην ενταξιακή της προοπτική και την κοινή θέση που έχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία σειρά θεμάτων γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Χαιρέτησε τη διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας να προσφύγουν στη Χάγη με κοινό υποσχετικό για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υποστηριχθούν από τις αλβανικές αρχές οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που κινούνται προς την κατεύθυνση ευθυγράμμισης του νομικού πλαισίου της Αλβανίας με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μεταρρυθμίσεις που θα εδραιώσουν την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των εθνικών μειονοτήτων, όπως η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, το δικαίωμα στον εθνικό και θρησκευτικό αυτοπροσδιορισμό, στην πολιτιστική ταυτότητα και τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της ελληνικής μειονότητας.

Related

What's hot? 9069504216558472209

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item