Η Κομισιόν ενέκρινε ενίσχυση ύψους 20 εκατ. ευρώ προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι ένα ελληνικό μέτρο ενίσχυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ υπέρ του φορέα εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθ...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι ένα ελληνικό μέτρο ενίσχυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ υπέρ του φορέα εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε. είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. 

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην αποζημίωση του φορέα εκμετάλλευσης του αερολιμένα για τις ζημίες που υπέστη κατά την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31ης Δεκεμβρίου 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα και άλλες χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Κατά την περίοδο αυτή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αντιμετώπισε απότομη πτώση της κίνησης και της κερδοφορίας εξαιτίας των εν λόγω συνθηκών. Η ενίσχυση θα δοθεί υπό μορφή άμεσης επιχορήγησης. 

Η Επιτροπή αξιολόγησε το μέτρο βάσει του άρθρου 107 παράγραφος 2 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή να εγκρίνει μέτρα κρατικών ενισχύσεων που χορηγούνται από τα κράτη μέλη για την αποζημίωση συγκεκριμένων επιχειρήσεων ή τομέων για τις άμεσες ζημίες που προκαλούνται από έκτακτα γεγονότα, όπως η πανδημία του κορονωϊού. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό μέτρο αφορά αποζημίωση για ζημίες που συνδέονται άμεσα με την πανδημία του κορονωϊού. Έκρινε επίσης ότι το μέτρο είναι αναλογικό, δεδομένου ότι η αποζημίωση δεν υπερβαίνει το αναγκαίο ποσό για την επανόρθωση της ζημίας. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο αποζημίωσης συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. 

Related

What's hot? 1483320867524023616

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item