Η Εύα Καϊλή καθαιρέθηκε από Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η απόφαση ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι πλέον Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου εγκρίθηκε με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές. Για τον τερμα...


Η απόφαση ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι πλέον Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου εγκρίθηκε με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 2 αποχές. Για τον τερματισμό της θητείας της χρειαζόταν διπλή πλειοψηφία, δύο τρίτα των ψηφισάντων και πλειοψηφία επί του αριθμού των μελών του Κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού του Κοινοβουλίου σε συνέχεια των εν εξελίξει ερευνών στο Βέλγιο, στις οποίες εμπλέκονται ορισμένα μέλη και προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Η δε διαδικασία ενεργοποιήθηκε με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων (δηλ. την Πρόεδρο του ΕΚ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων) νωρίτερα σήμερα το πρωί, η οποία ενέκρινε ομόφωνα την πρωτοβουλία. 

Η ολομέλεια του ΕΚ θα διεξαγάγει σήμερα συζήτηση περίπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, και αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα για το θέμα την Πέμπτη το μεσημέρι. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας χθες, η πρόεδρος Roberta Metsola είχε μιλήσει με πολύ σκληρή γλώσσα για την υπόθεση, προαναγγέλοντας την καθαίρεση Καϊλή αλλά και διαδικασίες που αναμένεται να λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα. 

Related

What's hot? 409073249075888092

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item