Η ΕΕ επενδύει πάνω από 600 εκατ. ευρώ σε ενεργειακές υποδομές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει 602 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» σε οκτώ διασυνοριακά έργα ενεργειακών υποδομών για τ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επενδύσει 602 εκατ. ευρώ από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» σε οκτώ διασυνοριακά έργα ενεργειακών υποδομών για την επίτευξη των στόχων που ορίζονται στο σχέδιο REPowerEU και στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι επενδύσεις αυτές προέκυψαν κατόπιν πρόσκλησης για υποβολή έργων που προκηρύχθηκε στις 18 Μαΐου, παράλληλα με το σχέδιο REPowerEU.

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον δήλωσε σχετικά: «Η βελτίωση των διασυνοριακών διασυνδέσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, καθώς ενισχύουν την κοινή μας αγορά ενέργειας και διευκολύνουν την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο. Οι ανθεκτικές ενεργειακές υποδομές είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του εφοδιασμού της ΕΕ και για την εκπλήρωση της δέσμευσής μας να σταματήσουμε τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν.» 

Τα κονδύλια αυτά θα χρηματοδοτήσουν έργα ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα, δίκτυα CO2, υποδομές αποθήκευσης φυσικού αερίου και έναν υπεράκτιο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ). Θα πραγματοποιηθούν σε εννέα κράτη μέλη (Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβενία) και την Τυνησία.

Related

What's hot? 7848714144016129887

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item