Η HERA και ο ΠΟΥ εγκαινιάζουν μια νέα εταιρική σχέση προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ

Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εγκαινίασαν μ...


Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εγκαινίασαν μια νέα εταιρική σχέση που χρηματοδοτείται με 15 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα EU4Health για την ενίσχυση της ετοιμότητας και της αντίδρασης και η οποία αφορά ιατρικά αντίμετρα για καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. 

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε σχετικά: «Μέσω αυτής της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης και του ΠΟΥ θα χρηματοδοτήσουμε δράσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των παγκόσμιων ικανοτήτων προετοιμασίας, εντοπισμού, πρόληψης και αντιμετώπισης διασυνοριακών υγειονομικών απειλών. Η νέα εταιρική σχέση θα ενισχύσει την πρόσβαση στις πληροφορίες και την ανταλλαγή δεδομένων, την ενίσχυση των ικανοτήτων και την ανάπτυξη ιατρικών αντιμέτρων και τεχνολογιών. Πρόκειται για άλλο ένα χειροπιαστό παράδειγμα των δράσεών μας στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της ΕΕ για την παγκόσμια υγεία και της βούλησής μας να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για βελτίωση της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας και για την προστασία των πολιτών και των κοινωνιών από απειλές κατά της υγείας.» 

Βάσει της εταιρικής σχέσης, η HERA θα χρηματοδοτήσει τέσσερις παγκόσμιες πρωτοβουλίες για τη στήριξη ιατρικών αντιμέτρων στους ακόλουθους τομείς: 1) πληροφορίες σχετικά με επιδημίες και πανδημίες, πρόσβαση σε δεδομένα και αναλύσεις και ανταλλαγή αυτών μέσω του κόμβου του ΠΟΥ για τις πανδημικές και επιδημιολογικές πληροφορίες, 2) ανάπτυξη νέων ιατρικών αντιμέτρων κατά της μικροβιακής αντοχής, και μέσω της πρωτοβουλίας GARDP και ιδίως ανάπτυξη αντιβιοτικών αποτελεσματικών στα ανθεκτικά παθογόνα και διασφάλιση βιώσιμης πρόσβασης σε θεραπείες κατά της μικροβιακής αντοχής, καθώς και προώθηση της έρευνας για νέα αντιμικροβιακά, 3) ενίσχυση των εθνικών ικανοτήτων ανίχνευσης της νόσου COVID-19 και των αναδυόμενων παθογόνων και γονιδιωματική επιτήρηση στην Αφρική, 4) δεξαμενή πρόσβασης σε τεχνολογίες COVID-19 (C-TAP) για ταχεία, συντονισμένη και επιτυχή παγκόσμια προσπάθεια για την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε τεχνολογίες κατά της COVID-19. 

Της εν λόγω εταιρικής σχέσης είχαν προηγηθεί η παρουσίαση της στρατηγικής της ΕΕ για την παγκόσμια υγεία, η συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και του ΠΟΥ για ενίσχυση της συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση των παγκόσμιων υγειονομικών απειλών, καθώς και η συμφωνία μεταξύ της HERA και του κόμβου του ΠΟΥ.

Related

What's hot? 4739273950534802456

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item