Παρέμβαση Παπαδημούλη στην Ολομέλεια για την φορολογική πειρατεία στην ΕΕ

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥ...


Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, στην συζήτηση με θέμα «Κανόνες πρόληψης της κατάχρησης εικονικών οντοτήτων για φορολογικούς σκοπούς». Την Κομισιόν εκπροσώπησε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ρόλο "Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή". 

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ότι λίγοι, πάρα πολύ πλούσιοι άνθρωποι και μεγάλες εταιρίες, χρησιμοποιούν εικονικές εταιρίες, για να μην πληρώνουν φόρους. Στερώντας έσοδα από τον ευρωπαϊκό και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, οδηγώντας στην υπερφορολόγηση μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ενωμένα το Ευρωκοινοβούλιο με την Κομισιόν, πρέπει να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, περνώντας από την ομοφωνία –που στο Συμβούλιο γίνεται όργανο στα χέρια των φοροφυγάδων, σε αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλιώς "δεν θα έχουμε αποτέλεσμα."

Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή  εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left) και με την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON), ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε αναλυτικά:

«Ευχαριστώ κε Πρόεδρε.

Οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές: Panama Papers, Lux Leaks, Paradise Papers, Pandora Papers… Μια φορολογική πειρατεία, που κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. 

Λίγοι, πάρα πολύ πλούσιοι άνθρωποι και μεγάλες εταιρίες, χρησιμοποιούν εικονικές εταιρίες, για να μην πληρώνουν φόρους. Στερούν έσοδα από τον Ευρωπαϊκό και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, οδηγώντας στην υπερφορολόγηση μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει! 

Μιλάει η Κομισιόν, εσείς κα Βεστάγκερ, για απώλεια κάθε χρόνο 35 έως 70 δισεκατομμύρια ευρώ - και ενδεχομένως αυτή η εκτίμηση να είναι και μετριοπαθής! 

Πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με αυτά που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενωμένο: και σε Οδηγία και σε Κανονισμό. Και επειδή ξέρουμε πολύ καλά ότι μέσα στο Συμβούλιο υπάρχουν οι υποστηρικτές της συνέχειας της φοροδιαφυγής, οι υποστηρικτές των φορολογικών παραδείσων, πρέπει Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν -όπως ζήτησε και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, σε αυτά τα θέματα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής-, να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία, περνώντας από την ομοφωνία –που γίνεται όργανο στα χέρια των φοροφυγάδων, στις αποφάσεις με αυξημένη πλειοψηφία. Αλλιώς δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ».

To βίντεο με την παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη εδώ.

Related

What's hot? 6854291825634041722

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item