Ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος της Ουκρανίας"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλιος Κούλογλου , σ...


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το ψήφισμα σχετικά με τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε: "Για μια ακόμη φορά η ΝΔ δεν διστάζει να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια με τον πόλεμο και τις ζωές των ανθρώπων. Η δήλωση που έχει κατατεθεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαφής: Τα εγκλήματα πολέμου κατά της Ουκρανίας πρέπει να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο." 

Ακολουθεί η δήλωση αιτιολόγησης ψήφου που κατέθεσε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας: 

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι η δημιουργία ειδικών δικαστηρίων εξασθενεί τη νομιμοποίηση και το κύρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Ειδικότερα στην περίπτωση της Ουκρανίας, τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στη διάρκεια της παράνομης και βάρβαρης ρωσικής επίθεσης, δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενο δημαγωγίας, πολιτικών σκοπιμοτήτων, και πρόχειρης αντιμετώπισης αλλά συγκροτημένης διαδικασίας, που θα εγγυηθεί τη δίωξη των υπευθύνων, στο πλαίσιο των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Για τους λόγους αυτούς, η ευρω-ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το ψήφισμα που αφορά στη "Σύσταση δικαστηρίου για το έγκλημα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας" τοποθετήθηκε με αποχή". 

Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 

Δημήτρης Παπαδημούλης
Στέλιος Κούλογλου 
Κώστας Αρβανίτης 
Αλέξης Γεωργούλης 
Πέτρος Κόκκαλης 
Έλενα Κουντουρά

Related

What's hot? 4893618735831649675

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item