Πρόεδρος Zelenskyy: "Η Ρωσία αποτελεί σοβαρή απειλή για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής"

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy , σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας στις Βρυξέλλες....


Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας στις Βρυξέλλες. 

Κατά την έναρξη της συνόδου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola δήλωσε στον πρόεδρο Zelenskyy: «Καταλαβαίνουμε ότι αγωνίζεστε όχι μόνο για τις αξίες σας, αλλά και για τις δικές μας». «Η Ουκρανία είναι Ευρώπη και το μέλλον του έθνους σας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε η πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να παράσχει στην Ουκρανία την «ταχύτερη δυνατή διαδικασία ένταξης» και στο άμεσο μέλλον να παραδώσει «τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας και τα αεροσκάφη που απαιτούνται για την προστασία της ελευθερίας, που πολλοί έχουν θεωρήσει δεδομένη».

Στην ομιλία του προς τους ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος Zelenskyy τόνισε πώς η Ρωσία προσπαθεί να εξολοθρεύσει όχι μόνο την κυρίαρχη Ουκρανία, αλλά και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Περιέγραψε το πώς βλέπει την Ευρώπη ως μια ήπειρο με κανόνες, αξίες, ισότητα και δικαιοσύνη, της οποίας η Ουκρανία είναι αναπόσπαστο μέρος. Το Κρεμλίνο, από την άλλη πλευρά, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστρέψει τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία αγωνίζεται και προστατεύει την Ευρώπη από αυτή την αντιευρωπαϊκή δύναμη.

Ευχαρίστησε όλους τους Ευρωπαίους που στήριξαν την Ουκρανία στον αγώνα κατά του Ρώσου εισβολέα, καθώς και όλους εκείνους που βοήθησαν τους Ουκρανούς πρόσφυγες να φτάσουν στην ΕΕ. Όσον αφορά το μέλλον, ο πρόεδρος Zelenskyy κάλεσε την Ευρώπη και την Ουκρανία να συμβαδίσουν και να καθορίσουν από κοινού το ευρωπαϊκό μέλλον. Ωστόσο, τόνισε, για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά μας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, χρειαζόμαστε ειρήνη και ασφάλεια. Αυτά τα όνειρα δεν θα είναι δυνατά αν δεν κερδίσουμε στη μάχη απέναντι σε αυτή την αντιευρωπαϊκή δύναμη που προσπαθεί να μας κλέψει την Ευρώπη, κατέληξε. 

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του προέδρου Zelenskyy στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είχε προηγουμένως απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου την 1η Μαρτίου 2022, λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Μίλησε επίσης ενώπιον της ολομέλειας στις 14 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, όταν το βραβείο Ζαχάρωφ του Κοινοβουλίου για το 2022 απονεμήθηκε στον γενναίο λαό της Ουκρανίας.

Related

Zelenskyy 3353513327242237237

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item