Ελίζα Βόζεμπεργκ: "Όσοι εγείρουν θέμα κράτους δικαίου υποκινούνται από την αντιπολίτευση"

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ε...


Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, αναφερόμενη "σε όσους στοχοποιούν κατ’ επανάληψη την Ελλάδα εγείροντας σκόπιμα ζητήματα διάβρωσης του κράτους δικαίου", παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου αρμόδιας για θέματα Αξιών και Διαφάνειας. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επανέλαβε εμφατικά ότι στην Ελλάδα η δημοκρατία λειτουργεί με ισχυρά θεμέλια εδώ και 50 χρόνια, ότι τα δικαιώματα των πολιτών και η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένα και ότι η χώρα διοικείται βάσει Συντάγματος από κυβέρνηση που εκλέχθηκε δημοκρατικά από τον κυρίαρχο λαό. Ειδικά για τα παράνομα λογισμικά, η κ. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θεσμοθέτησε την απαγόρευση χρήσης, κατοχής και εμπορίας τους.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, η κ. Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όσους σήμερα υποκινούνται προκλητικά από την αντιπολίτευση της χώρας να παρέμβουν στην επίσημη προεκλογική περίοδο, θέτοντας έτσι οι ίδιοι το κράτος δικαίου σε κίνδυνο.

Αναλυτικά η παρέμβαση της ευρωβουλευτού της ΝΔ:

"Κύρια Επίτροπε,

Για μια ακόμη φορά, στοχοποιούν σκόπιμα την Ελλάδα με αναφορά αυτή τη φορά στη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ. Εννοούν δηλαδή ότι τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα που υπάρχουν σε όλες -επαναλαμβάνω σε όλες- τις χώρες απειλούν το κράτος δικαίου; Είμαστε σοβαροί;

Η Ελλάδα ανέβηκε την τελευταία τετραετία 9 θέσεις στον δείκτη δημοκρατίας και 16 στον δείκτη διαφάνειας βάσει της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας. Η οικονομία αναβαθμίστηκε όχι μια, αλλά 12 φορές, αυτά τα χρόνια από τους Διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Διότι, οι οικονομικοί αξιολογητές εξετάζουν, εκτός των άλλων, τη διαφάνεια που διαπνέει τους τομείς οικονομικής διαχείρισης και αξιοποίησης κονδυλίων.

Ως προς τα παράνομα λογισμικά, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θεσμοθέτησε την απαγόρευση χρήσης, κατοχής και εμπορίας τους. Όπως επίσης γνωρίζετε ότι οι υποθέσεις όσων εθίγησαν εκκρεμούν ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Μήπως αμφισβητείται σήμερα το κύρος της; Ούτε οι πολέμιοι της Κυβέρνησης δεν το ισχυρίζονται! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πρόσφατα: «Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας». 

Ή μήπως αγνοεί κανείς ηθελημένα ότι στην Ελλάδα η δημοκρατία λειτουργεί με ισχυρά θεμέλια εδώ και 50 χρόνια, ότι τα δικαιώματα των πολιτών και η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένα και ότι η χώρα μου διοικείται βάσει Συντάγματος από κυβέρνηση που εκλέχθηκε δημοκρατικά από τον κυρίαρχο λαό; 

Συνάδελφοι,

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος προκήρυξε εκλογές για την 21η Μάϊου. Όσοι σήμερα εγείρουν θέμα κράτους δικαίου υποκινούνται προκλητικά από την αντιπολίτευση της πατρίδας μου. Αυτοί θέτουν το κράτος δικαίου σε κίνδυνο. Όμως το ΕΚ, εμείς, έχουμε εκλεγεί για να υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες. Και τώρα σε αυτή την αίθουσα, επιχειρείται για πρώτη φορά αθέμιτη παρέμβαση σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται επίσημα σε προεκλογική περίοδο.

Θα το επιτρέψουμε;"

Related

What's hot? 6425321187639525719

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item