Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος για δυστύχημα Τεμπών: "Δεν ήταν ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε κακιά στιγμή"

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου μέσω της διαδικασίας ομιλιών ενός λεπτού πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης...


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου μέσω της διαδικασίας ομιλιών ενός λεπτού πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος μιλώντας για "συνενοχή και συγκάλυψη" αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Στην Ελλάδα ζούμε τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προδιαγεγραμμένο έγκλημα με 57 νεκρούς. Eκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, με απεργίες και διαδηλώσεις απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι.

Δεν ήταν ούτε "ανθρώπινο λάθος", ούτε "κακιά στιγμή". Ήταν αποτέλεσμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής της απελευθέρωσης των μεταφορών, του τεμαχισμού και της παράδοσής τους σε μονοπωλιακούς ομίλους, με μειωμένο προσωπικό χωρίς ασφάλεια δικτύου. 

Αυτή η ευρωενωσιακή στρατηγική κόστισε 636 θύματα μόνο το 2021, στην ΕΕ όπου μόλις το 13% του κεντρικού δικτύου καλύπτεται από συστήματα τηλεδιοίκησης. Σύμφωνα με έκθεσή του Ευρωκοινοβουλίου που μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε, προκλητικά δικαιολογούνται οι όμιλοι για τη μη εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, εάν αυτό βλάπτει την κερδοφορία τους.

Αυτό είναι το Ευρωκοινοβούλιο που απέρριψε ακόμα και συζήτηση στην Ολομέλεια για τα Τέμπη. Αυτή την ΕΕ θέλουν "πραγματογνώμονα" τα ελληνικά αστικά κόμματα, που κυβερνούν υλοποιώντας την επικίνδυνη στρατηγική της. 

Το δίλημμα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της είναι: νέα θύματα κι απώλειες για το κέρδος ή οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας; Η απάντηση δίνεται με νέα απεργία 16 Μάρτη, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα!»

Related

What's hot? 4578186853179423813

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item