Σκληρή επίθεση των ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν για τις υποκλοπές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  Υπό σκληρή και συνδυασμένη επίθεση βρέθηκε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ολομέλειας τ...



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 

Υπό σκληρή και συνδυασμένη επίθεση βρέθηκε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφορικά με τη στάση της απέναντι στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη-μέλη και τη δυστοκία συνεργασίας της με το Κοινοβούλιο και την αρμόδια Επιτροπή PEGA. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα "πυρά" προήλθαν από σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών ομάδων που εκπροσωπούνται στο σώμα, ακόμη και από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ, το ΕΛΚ. 

Πιο αναλυτικά, ο Stanislav Polčák του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι "αναφερόμαστε σε ένα σημαντικότατο σκάνδαλο και αυτό γιατί οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα κακόβουλα λογισμικά κατά της επίσημης αντιπολίτευσης." Πρόσθεσε μάλιστα πως "είναι ασύλληπτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να σωπαίνουν". 

Από την πλευρά του ο Hannes Heide, εκπροσωπώντας τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, υπογράμμισε ότι "η Κομισιόν πρέπει να μας πει με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις των Κρατών-Μελών για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την αξιοπιστία των Ευρωπαίων πολιτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής του Renew Europe και επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής PEGA του ΕΚ Sophie in 't Veld, τόνισε επίσης την έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των κρατών-μελών τα οποία "κάνουν ότι μπορούν για να σιωπήσει το Ευρωκοινοβούλιο", καταλήγοντας ότι "έχω κακά νέα να τους μεταφέρω: δεν πρόκειται ποτέ να σιωπήσω". 

Θέση πήρε και η, προερχόμενη από το Renew Europe Roza Thun η οποία, υποστήριξε ότι πρέπει "να ξεκινήσει η Κομισιόν άμεσα τη διαδικασία απέναντι στα Κράτη-Μέλη που παρακολουθούσαν τους πολίτες τους, γιατί υπάρχουν κράτη που πραγματικά κατασκόπευαν - παρακολουθούσαν μέλη της Αντιπολίτευσης, τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Τέλος ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι "η κυρία Φον Ντερ Λάιεν πρέπει να σταματήσει να συγκαλύπτει τα σκάνδαλα στην Ελλάδα του κυρίου Μητσοτάκη απλώς και μόνο επειδή ανήκουν στην ίδια πολιτική ομάδα" καταλογίζοντας "έλλειψη δράσης από την Κομισιόν στο πλαίσιο του καθήκοντος ειλικρινούς και καλόπιστης συνεργασίας με το Κοινοβούλιο".

Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος
Email: jskpapadopoulos@gmail.com



Related

What's hot? 6803767662198995179

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item