Απολογισμός της Επιτρόπου Σίμσον για τον ένα χρόνο RepowerEU

Έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της πρώτης ανακοίνωσης για το REPowerEU (8 Μαρτίου 2022), η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον συμμετείχε σ...


Έναν χρόνο μετά τη δημοσίευση της πρώτης ανακοίνωσης για το REPowerEU (8 Μαρτίου 2022), η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον συμμετείχε σήμερα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου προέβη σε απολογισμό της ενεργειακής κατάστασης στην Ευρώπη, ενώ εν συνεχεία συμμετείχε και σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Το REPowerEU είναι το σχέδιο της Επιτροπής για τον τερματισμό της εξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, λόγω της αδικαιολόγητης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. 

Μιλώντας στα μέλη της επιτροπής ITRE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Επίτροπος κ. Σίμσον δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν από έναν χρόνο, η Επιτροπή παρουσίασε το σχέδιο REPowerEU για τον τερματισμό της εξάρτησής μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τη διαφοροποίηση των πηγών μας. Έκτοτε έχουμε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τον άνθρακα και το πετρέλαιο και έχουμε μειώσει δραματικά τις εισαγωγές φυσικού αερίου, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Μάλιστα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν στην Ευρώπη κατά 2,5% πέρυσι. Η επίτευξη αυτού του στόχου ήταν μια κοινή προσπάθεια. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σημαντικός σύμμαχος στο έργο μας, το οποίο δεν έχει επ’ ουδενί ολοκληρωθεί! Θέλω επίσης να επικροτήσω τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων που επέδειξαν αλληλεγγύη και ενότητα, προσαρμόζοντας τον τρόπο ζωής τους όταν η Ευρώπη επλήγη από τη σοβαρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες.»

Related

What's hot? 5854792561820787631

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item