Ξεκινάει η 4η Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ

Ξεκίνησε σήμερα η η τέταρτη Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ (#EUMRSWeek) με σύνθημα «Μετασχηματιζόμαστε για να ευημερήσουμε» ...


Ξεκίνησε σήμερα η η τέταρτη Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ (#EUMRSWeek) με σύνθημα «Μετασχηματιζόμαστε για να ευημερήσουμε». Η εκδήλωση θα είναι υβριδική: Τις δύο πρώτες ημέρες θα λάβουν χώρα διαδικτυακές θεματικές συνεδρίες και έπειτα θα ακολουθήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις των ομάδων υψηλού επιπέδου.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα, ηοποία στις 26 Απριλίου θα κηρύξει την έναρξη των δια ζώσης συνεδριάσεων, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα εγκαινιάσω την 4η Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών. Φέτος, η Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στις δράσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε για να ευημερήσουμε με έναν συνεκτικό πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό που κοιτάει προς το μέλλον, όπως λέει και το σύνθημά μας. Θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τις αποτελεσματικότερες πολιτικές και τα καλύτερα αποτελέσματα μόνο αν αξιοποιήσουμε όλες τις δεξιότητες και τις γνώσεις που διαθέτουμε σε κάθε επίπεδο και ανεξαρτήτως συνόρων. Αυτό είναι το πλεονέκτημα των μακροπεριφερειακών στρατηγικών.»

Εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου και ενδιαφερόμενοι φορείς των τεσσάρων μακροπεριφερειακών στρατηγικών (της Αδριατικής και του Ιονίου «EUSAIR», των Άλπεων «EUSALP», της Βαλτικής «EUSBSR» και του Δούναβη «EUSDR»), καθώς και αξιωματούχοι της ΕΕ θα εστιάσουν τις συζητήσεις τους στις δεξιότητες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και στο πώς μπορεί να βελτιωθεί ο συντονισμός των συμμετεχουσών χωρών όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια.

Related

What's hot? 2884236746850293626

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item