Η Ουκρανία εντάσσεται στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Χθες, η Ουκρανία έγινε συμμετέχον κράτος του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, του ευρωπαϊκού πλαισίου αλληλεγγύης που βοηθά τις χώρες...



Χθες, η Ουκρανία έγινε συμμετέχον κράτος του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, του ευρωπαϊκού πλαισίου αλληλεγγύης που βοηθά τις χώρες που πλήττονται από καταστροφές. Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς μετέβη στο Κίεβο, όπου χθες υπέγραψε επισήμως εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη συμφωνία για την πλήρη συμμετοχή της Ουκρανίας στον Μηχανισμό. Κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Επίτροπος συμμετείχε στη Διεθνή Σύνοδο Δήμων και Περιφερειών, μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό κ. Όλχα Στεφανίσινα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ίχορ Κλίμενκο και τον Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Σέρχιι Κρουκ. 

Από τον Φεβρουάριο του 2022 που ξεκίνησε ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, βοήθεια έκτακτης ανάγκης από όλη την Ευρώπη έχει αποσταλεί στην Ουκρανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης και πιο μακροχρόνιας επιχείρησης του Μηχανισμού, απεστάλησαν στην Ουκρανία πάνω από 88.000 τόνοι εξοπλισμού ζωτικής σημασίας. Πιο πρόσφατα, πάνω από 1.000 ηλεκτρογεννήτριες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν πλήρως από την ΕΕ, εστάλησαν στην Ουκρανία από τα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα rescEU. Τώρα, με την ιδιότητα του πλήρους μέλους, η Ουκρανία θα μπορεί, μέσω του Μηχανισμού, να αποστέλλει βοήθεια σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση. 

Χθες, η ΕΕ διέθεσε επίσης άλλα 55 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική χρηματοδότηση στην Ουκρανία, επιπλέον των 145 εκατ. ευρώ που είχαν παρασχεθεί από την αρχή του έτους. Η νέα αυτή ανθρωπιστική χρηματοδότηση θα διατεθεί κυρίως για την προετοιμασία για τον επόμενο χειμώνα.

Related

What's hot? 4535963094306323581

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item