Η ΕΕ συνέχισε και τον Μάρτιο τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της ανά την Ελλάδα

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τη Δυτική και τη Στερεά Ελλάδα, συνεχίστηκαν τον Μάρτιο οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πο...


Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τη Δυτική και τη Στερεά Ελλάδα, συνεχίστηκαν τον Μάρτιο οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τα κατά τόπους Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. 

Στην Κομοτηνή στις 10 Μαρτίου, στον έκτο κατά σειρά σταθμό των δράσεων, η ανοικτή εκδήλωση για τους πολίτες με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεντρώθηκε στη συνεισφορά της ΕΕ στην αναπτυξιακή στρατηγική της εν λόγω περιφέρειας, καθώς και στην πολιτική Ισότητας των Φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο πρώτο μέρος για την αποστολή της ΕΕ σήμερα, η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωπαϊκών εκλογών, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Δημήτριος Πολιτειάδης στάθηκε στο ευρωπαϊκό πρόσημο που χρειάζεται να έχουν οι δήμοι σήμερα, ενώ η επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μαρία Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε στη διαρκή παρουσία του Κέντρου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Στο δεύτερο μέρος, ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μιλώντας για όσα έργα έχουν υλοποιηθεί την περασμένη πενταετία αλλά και για το όραμα της επόμενης μέρας και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εύη Γεωργίτση ανέπτυξε περαιτέρω τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζοντας έργα που έχουν βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. 

Στο τρίτο μέρος με θέμα τις "Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Ισότητα των Φύλων" συζήτησαν η καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Co-Manager του UNSDSN Greece δρ. Αντώνιος Αλεβίζος και ο ψυχολόγος στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής Χρήστος Σερμπέζης. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές πολιτικές, χωρίς να παραβλέπεται ωστόσο η αποθαρρυντική κατάταξη της χώρας στις τελευταίες θέσεις σχετικών δεικτών, ενώ ανέδειξαν την αύξηση κατά την περίοδο της πανδημίας και μετά της ενδοσυντροφικής βίας, των διακρίσεων βάσει φύλου και άλλων χαρακτηριστικών που καθιστούν απαραίτητη την ευρωπαϊκή στήριξη σε δομές φιλοξενίας και πολιτικές που καταπολεμούν τέτοιου είδους ανισότητες. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Παπάζογλου. 

Στην Πάτρα στις 18 Μαρτίου συνεχίστηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Regional Growth Conference (RGC) για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνικής ψηφιοποίησης, καθώς και τα προγράμματα που έχουν ως σήμερα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας μέσω ευρωπαϊκών πόρων. Στην αποστολή της ΕΕ σήμερα εν μέσω των πολλαπλών προκλήσεων και των νέων οικονομικών, τεχνολογικών, κοινωνικών και γεωπολιτικών συνθηκών του 21ου αιώνα επικεντρώθηκαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νέλλη Παλαιολόγου και η επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας Μαρία Βουτσινά . 

Τη συνεισφορά της ΕΕ στη Δυτική Ελλάδα παρουσίασαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, o εμπειρογνώμονας για Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις Χρήστος Γκόφας και ο Προϊστάμενος Μονάδας - Παρακολούθησης της εθνικής απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης καθώς και των Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για την Ελλάδα και την Κύπρο, Patrick Paquet. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγεωργίου. Επίσης, για το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνικής ψηφιοποίησης συζήτησαν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ), το στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Martin Ulbrich και o συνιδρυτής του Code.Hub Βασίλειος Βέλκος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης. 

Στην Τρίπολη, στις 19 Μαρτίου, τo Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συμμετείχε στο 53ο Πανελλήνιο δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Άννα Ευσταθίου και τον προϊστάμενο της ομάδας πολιτικής & ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, Γιάννη Σακιώτη. 

Τελευταία στάση για το Μάρτιο ήταν η Λαμία, στις 31 Μαρτίου. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετείχαν στο πρώτο πολυθεματικό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, STAR FORUM και συνδιοργάνωσαν θεματική ενότητα ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στερεά Ελλάδα – Κοινωνική και Οικονομική Ανάκαμψη». Η εκδήλωση περιλάμβανε συζήτηση για την αποστολή της ΕΕ σήμερα, τη συνεισφορά της διαχρονικά αλλά και την αρωγή της στην αναπτυξιακή πορεία της Στερεάς Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. 

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, επισήμανε ότι "Το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών 2024 είναι να δώσει το πολιτικό πρόσημο της Ευρώπης του αύριο". Συμμετείχαν επίσης ο Ιωάννης Σακιώτης συντονιστής Ομάδας ΜΜΕ & Πολιτικής Ανάλυσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ειρήνη Βλαχάκη, Οικονομική Αναλύτρια της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών & Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μαριάννα Ναθαναήλ Υπεύθυνη Θεσμικών Σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Φάνης Σπανός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Συντόνισε η δημοσιογράφος Λένα Παρασκευά.

Related

What's hot? 872949613209951100

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item