Ο Klaus Mäkelä διευθύνει Tchaikovsky και Shostakovich στο Ινστιτούτο Γκαίτε

To Ινστιτούτο  Goethe έφερε το Digital Concert Hall στην Ελλάδα. Τέσσερις επιλεγμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυ...


To Ινστιτούτο Goethe έφερε το Digital Concert Hall στην Ελλάδα. Τέσσερις επιλεγμένες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων παρουσιάζονται σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη ορχήστρα στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου (Φεβρουάριος–Απρίλιος 2023).

Το Σάββατο 22 Απριλίου, τέταρτη και τελευταία συναυλία του προγράμματός, ο μόλις 23 χρονών Klaus Mäkelä διευθύνει για πρώτη φορά τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου και επιλέγει έργα Tchaikovsky και Shostakovich. 

Παθιασμένος, οραματιστής, δυναμικός – με αυτούς τους χαρακτηρισμούς εξυμνεί ο Τύπος τον Klaus Mäkelä. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Φινλανδός είναι ήδη από τους πιο περιζήτητους μαέστρους διεθνώς. Στο ντεμπούτο του με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου θα παρουσιάσει δύο Έκτες Συμφωνίες: Η μία αποπνέει μια διάθεση «άνοιξης, χαράς και νεότητας», όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Dmitri Shostakovich ότι ήθελε να μεταδώσει στο έργο του. Ο Tchaikovsky με την «Παθητική» του, από την άλλη πλευρά, προκαλεί μια μελαγχολική νοσταλγία. 

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου
Μουσική διεύθυνση: Klaus Mäkelä 

ΕΡΓΑ

Dmitri Shostakovich 
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 54 

Pyotr Ilyich Tchaikovsky
Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελασ. op. 74 "Pathétique"

Related

What's hot? 3146972080789403274

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item