Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε μαζί με τους προσκεκλημένους του από την Ελλάδα εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπον...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος συμμετείχε μαζί με τους προσκεκλημένους του από την Ελλάδα εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Ατόμων με Αναπηρία (EPPD) με τίτλο "Building an inclusive future for persons with disabilities in the EU"το οποίο διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Το EPPD φέρνει σε επαφή περισσότερους από 600 υποστηρικτές της αναπηρίας, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Στόχος της διοργάνωσης είναι να θέσει στο επίκεντρο τις εξελίξεις που αφορούν στην αναπηρία, τους προβληματισμούς που ανακύπτουν και μέσα από τις συζητήσεις μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα την πραγματική κλίμακα των προβλημάτων και να υπογραμμίσουμε τους τομείς στους οποίους πρέπει επειγόντως να βελτιώσουμε.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τοποθετούμενος στην θεματική ενότητα με τίτλο "Fighting for our rights - combating inequality, social exclusion and poverty" αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξασφάλισης στοχευμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων στο πλαίσιο της υλοποίησης των στρατηγικών αλλά και των συνθηκών που έχουν υιοθετηθεί για την προσβασιμότητα. Επίσης, ανέδειξε την απουσία πραγματικής συμμετοχής και εκπροσώπησης των αναπήρων ατόμων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς!».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν τα ανάπηρα άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές, την ανάγκη αποϊδρυματοποίησης και την περιορισμένη δυνατότητα Ανεξάρτητης Διαβίωσης. 

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς ώστε να μπορέσει να φέρει τις ευάλωτες ομάδες των οποίων η φωνή δεν ακούγεται, πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Related

What's hot? 7998842779296885810

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item