Ανακοίνωση της ΕΟ του ΚΚΕ για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης

Σε καυστική ανακοίνωση προέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφορικά με την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβου...


Σε καυστική ανακοίνωση προέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναφορικά με την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τα λογισμικά παρακολούθησης.

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό για μεγάλης έκτασης φακέλωμα πολιτικών προσώπων, κομμάτων και προσώπων των ΜΜΕ ενώ ξεχωριστή αναφορά κάνει και σε "αποδεδειγμένη και επιβεβαιωμένη παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016."

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η έκθεση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης, όπως το Predator, κ.α. (PEGA) με βάση πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων αναγνωρίζει την μεγάλης έκτασης παρακολούθηση και φακέλωμα που συστηματικά πραγματοποιεί η ΕΥΠ με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού εναντίον πολιτικών προσώπων, κομμάτων, δημοσιογράφων και χιλιάδων άλλων ατόμων, καθώς και την εξαγωγή κατασκοπευτικού λογισμικού σε τρίτες χώρες. Από την έκθεση ωστόσο απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην αποδεδειγμένη και επιβεβαιωμένη συνεχιζόμενη παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ από το 2016, υπόθεση η οποία έμεινε εκτός διερεύνησης και από τη σχετική εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής με ευθύνη όλων των άλλων κομμάτων. 
Η παρακολούθηση και το φακέλωμα κάθε προσώπου από την ΕΥΠ και διάφορες άλλες κρατικές υπηρεσίες και μηχανισμούς καταστολής στηρίζεται σ’ ένα πολυδαίδαλο νομοθετικό πλαίσιο που διαχρονικά έχει θεσμοθετηθεί από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το πόρισμα αποδέχεται ως κανόνα το απαράδεκτο αυτό νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες», καταλογίζοντας σε «καταχρήσεις» τις υποκλοπές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Γι’ αυτό και οι όποιες «συστάσεις» του δεν ζητούν την απαγόρευση της χρήσης, διάθεσης, εξαγωγής κλπ τέτοιων κατασκοπευτικών λογισμικών, αλλά τη διατήρηση και εφαρμογή του απαράδεκτου κανονισμού της ΕΕ που τις επιτρέπει. 

Κρίσιμο για το λαό είναι να αποδυναμώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25, τα κόμματα δηλαδή που είτε από τη θέση της κυβέρνησης υλοποίησαν, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν σε Βουλή και Ευρωβουλή όλο το σκοτεινό και αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. Να ενισχύσει το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που με ευθύνη το αποκαλύπτει και θα συνεχίσει να το αντιπαλεύει απέναντι στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση σχηματιστεί την επομένη των εκλογών."

Related

What's hot? 3704510625444845929

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item