Ερώτηση Ζαγοράκη για την έξαρση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, σχετικά με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.  Ο κ. ...


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, σχετικά με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. 

Ο κ. Ζαγοράκης, απαντώντας στις ανησυχίες της κοινωνίας, ενημερώνει για την έντονη αύξηση των περιστατικών ξυλοδαρμού ενώ προειδοποιεί για το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές εφήβους τείνουν να γίνονται ολοένα και πιο ωμά, έντονα και συχνά. 

Η πανδημία και τα συνεχιζόμενα lockdowns σταμάτησαν απότομα την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τα απομάκρυναν από σχολείο και φίλους. Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, αυτά σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα που εμφανίζει η σύγχρονη μορφή της οικογένειας οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης. Με την ερώτηση που καταθέτει στην Επιτροπή, ο κ. Ζαγοράκης ζητά αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το φαινόμενο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ζητά προτάσεις προς τα κράτη μέλη με στόχο τον περιορισμό των περιστατικών βίας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Τον τελευταίο καιρό ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων. Περιστατικά ξυλοδαρμού και εκφοβισμού απασχολούν καθημερινά την κοινή γνώμη, ενώ την περίοδο πριν την πανδημία είχε παρατηρηθεί αύξηση σε ληστείες και κλοπές. Η διαφορά σε σχέση με παλιότερα έγκειται στο γεγονός ότι πλέον τα επεισόδια βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους είναι πιο έντονα, ωμά και στοχευμένα. 

Θεωρείται ότι η περίοδος της πανδημίας με τον απότομο εγκλεισμό και την αποκοπή των παιδιών από την καθημερινότητά τους, την κοινωνική τους ζωή και το σχολείο σε συνδυασμό με περισσότερες ώρες ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια, που συχνά περιλαμβάνουν έντονη βία, συνετέλεσαν στην έξαρση τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών. Επίσης, η οικογένεια και οι σχέσεις και ισορροπίες που αναπτύσσονται εντός της οδηγούν πολλές φορές σε τέτοια περιστατικά. Η έλλειψη επικοινωνίας, σεβασμού, κανόνων και οριοθέτησης, και πολλές φορές οι εκρήξεις θυμού εντός οικογενειακής εστίας έχουν άμεση συσχέτιση με τις βίαιες συμπεριφορές που εμφανίζουν πολλοί ανήλικοι εκτός σπιτιού.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Διαθέτει στοιχεία σχετικά με περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο; 

- Τι μπορεί να προτείνει στα κράτη μέλη για να περιοριστούν και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;"

Related

What's hot? 3714608583080898807

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item