Η ΕΕ στηρίζει τον γεωργικό τομέα με κονδύλια ύψους 430 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την κινητοποίηση πρόσθετης ενωσιακής χρηματοδότησης για τους γεωργούς της ΕΕ που πλήττονται από δυσμενή κλιμα...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την κινητοποίηση πρόσθετης ενωσιακής χρηματοδότησης για τους γεωργούς της ΕΕ που πλήττονται από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, το υψηλό κόστος των εισροών και διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά και το εμπόριο. 

Η νέα δέσμη μέτρων στήριξης περιλαμβάνει 330 εκατ. ευρώ για 22 κράτη μέλη. Επιπλέον, τα κράτη μέλη ενέκριναν σήμερα μια δέσμη μέτρων στήριξης ύψους 100 εκατ. ευρώ για τους γεωργούς στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, η οποία είχε προταθεί στις 3 Μαΐου. Διάφορα άλλα μέτρα, όπως η δυνατότητα υψηλότερων προκαταβολών, αναμένεται να στηρίζουν τους γεωργούς που πλήττονται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα. 

Γεωργοί της ΕΕ από το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία θα λάβουν αυτή την έκτακτη στήριξη ύψους 330 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Οι χώρες μπορούν να συμπληρώσουν σε ποσοστό έως και 200% αυτή τη στήριξη της ΕΕ με εθνικά κονδύλια.

Τα κράτη μέλη είχαν κοινοποιήσει στην Κομισιόν αξιολογήσεις των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι επιμέρους γεωργικοί τομείς τους και πλέον το μέτρο αναμένεται να ψηφιστεί από τα κράτη μέλη σε προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής για την κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών.

Related

What's hot? 1294975872789347780

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item