Στο "Close" το Βραβείο Κοινού LUX 2023

Στον Βέλγο σκηνοθέτη Lukas Dhont απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού για το 2023, σε τελετή στην αίθουσα ολομέλειας Ευρω...


Στον Βέλγο σκηνοθέτη Lukas Dhont απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού για το 2023, σε τελετή στην αίθουσα ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η ταινία, η οποία είναι συμπαραγωγή Βελγίου, Γαλλίας και Ολλανδίας, αφηγείται την ιστορία μιας έντονης φιλίας μεταξύ δύο δεκατριάχρονων αγοριών: του Leo και του Remi. Όταν η φιλία τους ξαφνικά διακόπτεται, ο Leo πλησιάζει τη Sophie, τη μητέρα του Remi, καθώς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Το «Close» είναι μια ταινία για τη φιλία και την ευθύνη. 

Οι άλλες τέσσερις ταινίες που ήταν υποψήφιες για το βραβείο ήταν οι εξής: «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» από την Ισπανίδα σκηνοθέτη Carla Simón, «Μέρες Ξηρασίας» από τον Τούρκο σκηνοθέτη Emin Alper, «Will-o’-the-the-Wisp» από τον Πορτογάλο σκηνοθέτη João Pedro Rodrigues και «Το Τρίγωνο της Θλίψης» του Σουηδού σκηνοθέτη Ruben Östlund.

Η ταινία που κέρδισε το βραβείο επιλέχθηκε συνδυάζοντας τις ψήφους του κοινού και των ευρωβουλευτών, σταθμίζοντάς τες ώστε κάθε κατηγορία να αντιστοιχεί στο 50% του τελικού αποτελέσματος. Στην πλατφόρμα του βραβείου υποβλήθηκαν περίπου 45.000 βαθμολογίες (από ένα έως πέντε αστέρια) από Ευρωπαίους θεατές και 360 από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Related

What's hot? 6649599439078593360

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item