Τη δημιουργία του δικτύου παρασκευαστών εμβολίων "EU FAB" ανακοίνωσε η Κομισιόν

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή τη δημιουργία του «EU FAB», ενός δικτύου παρασκευαστών εμβολίων στην ΕΕ με επαρκείς και ευέλικτες ικανότ...


Η Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή τη δημιουργία του «EU FAB», ενός δικτύου παρασκευαστών εμβολίων στην ΕΕ με επαρκείς και ευέλικτες ικανότητες παραγωγής, οι οποίοι θα μπορούν να παράγουν με γρήγορους ρυθμούς βασικά εμβόλια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας. Τα μέλη του EU FAB οφείλουν να διαθέτουν εγκαταστάσεις, προσωπικό και αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να μπορούν να ξεκινούν γρήγορα την παραγωγή των εμβολίων εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα από την Επιτροπή. Το EU FAB θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 325 εκατομμύρια εμβόλια ετησίως, εντός της ΕΕ. 

Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και τον Ψηφιακό τομέα (HaDEA), θα χρηματοδοτεί το EU FAB με 160 εκατ. ευρώ ετησίως, στο πλαίσιο της συμφωνίας πλαίσιο που έχει υπογραφεί με τα μέλη του δικτύου. 

Ο αριθμός των δόσεων εμβολίου που δεσμεύεται να μπορεί να παράγει το EU FAB ετησίως κυμαίνεται μεταξύ 50 και 140 εκατομμυρίων ανάλογα με τον παρασκευαστή. Οι δόσεις αυτές θα παράγονται εξ ολοκλήρου εντός της ΕΕ, και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και την Ισπανία.

Related

What's hot? 4533492974145366029

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item