Η ΕΕ χρηματοδοτεί 18 νέα έργα για την προστασία των ωκεανών με 106 εκατ. ευρώ

Η Επιτροπή ανακοίνωσε 18 νέα έργα που θα λάβουν περισσότερα από 106 εκατ. ευρώ για να συνεισφέρουν στην αποστολή της ΕΕ «Αποκατάσταση των ωκ...


Η Επιτροπή ανακοίνωσε 18 νέα έργα που θα λάβουν περισσότερα από 106 εκατ. ευρώ για να συνεισφέρουν στην αποστολή της ΕΕ «Αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων μας» και στα οποία θα συμμετάσχουν πάνω από 370 δικαιούχοι από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, τοπικές αρχές, σχολεία και εταιρείες. Τα έργα αυτά θα συμβάλουν αποφασιστικά στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και την αποκατάσταση της φύσης μέσω της προστασίας και της αποκατάστασης της βιοποικιλότητας των υδάτων, καθώς και μέσω της μείωσης της ρύπανσης, της στήριξης μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής πλατφόρμας «Ψηφιακό δίδυμο του ωκεανού»

Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ συμμετέχουν στα έργα, με δράσεις που εκτείνονται από τη Βαλτική Θάλασσα και τη Βόρεια Θάλασσα έως τον Ατλαντικό, τον Δούναβη και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τα έργα αυτά θα αποφέρουν πολλαπλά και πολυποίκιλα οφέλη στους ωκεανούς και τα ύδατα. Μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν λύσεις για την προστασία και την αποκατάσταση υποβαθμισμένων παράκτιων και θαλάσσιων οικοτόπων, θα συμβάλουν στην πρόληψη και την εξάλειψη της θαλάσσιας ρύπανσης και των πλαστικών, και θα ασχοληθούν με την ενσωμάτωση δεδομένων παρακολούθησης της βιοποικιλότητας στο ψηφιακό δίδυμο του ωκεανού.

Related

What's hot? 79335376824632786

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item