Στην Αλβανία μεταβαίνει την Τετάρτη ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  Μανώλης Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρ...


Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μανώλης Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας θα επισκεφθεί και πάλι την Αλβανία για να προεδρεύσει της Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της χώρας στη ΕΕ. 

Μία συνεδρίαση στην οποία μετέχουν 28 Ευρωπαίοι βουλευτές καθώς και 28 βουλευτές του Αλβανικού Κοινοβουλίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν, την λειτουργία του κράτους δικαίου στην Αλβανία, την ελευθερία της λειτουργίας των ΜΜΕ, την μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προστασία των μειονοτήτων. Συναντήσεις θα γίνουν με την πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου, τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τους πρέσβεις της ΕΕ στην Αλβανία.

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την συνεχιζόμενη άδικη προφυλάκιση του Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, το θέμα αυτό θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Μανώλη Κεφαλογιάννη με την πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής και αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί και πάλι τον Δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη στις φυλακές των Τιράνων. Παράλληλα στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, θα μεταβεί στη Χειμάρρα για να ενημερωθεί, για το περιουσιακό ζήτημα και τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών των κατοίκων του δήμου της Χειμάρρας . 

Ο Φρέντη Μπελέρης εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει εδώ και δύο μήνες προφυλακισμένος κατά παράβαση των αρχών του Κράτους Δικαίου και του τεκμηρίου της αθωότητας. Μία προφυλάκιση άδικη και μεροληπτική κατά ενός εκλεγμένου δημάρχου που προκαλεί ανησυχία και εγείρει ερωτηματικά ως προς την ύπαρξη σκοπιμοτήτων και πολιτικών μεθοδεύσεων. Μία απόφαση που εμποδίζει τον Φρέντη Μπελέρη να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση των πολιτών που τον εξέλεξαν στο δημαρχιακό αξίωμα της πόλης τους. 

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε πριν σαράντα ημέρες στις φυλακές Τιράνων τον Φρέντη Μπελέρη όπου κρατείται. Με την απόλυτη στήριξη των ευρωβουλευτών της ΝΔ και τη συνδρομή του Μάνφρεντ Βέμπερ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε την τροπολογία του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και για την προστασία των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε σθεναρά την τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΕΚ και εντάχθηκε στην έκθεση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Δείτε εδώ το βίντεο της παρέμβασης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΚ για τον Φρέντυ Μπελέρη

Related

What's hot? 4178529513584867667

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item