Η ΕΕ κινητοποιεί πέντε επιπλέον αεροσκάφη και πυροσβέστες για την Ελλάδα

Καθώς ξεσπούν νέες καταστροφικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα πρόσθετα πυροσβεστικά μέσα και πόρους γι...


Καθώς ξεσπούν νέες καταστροφικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα πρόσθετα πυροσβεστικά μέσα και πόρους για να βοηθήσει τις ακατάπαυστες προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών. Πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη του στόλου rescEU που βρίσκονται στην Κροατία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, ένα ελικόπτερο Blackhawk, 58 πυροσβέστες και εννέα δεξαμενές νερού από την Τσεχία κατέφθασαν ήδη στην Ελλάδα. Η βοήθεια αυτή προστίθεται στα εναέρια και επίγεια μέσα από την Κύπρο και τη Ρουμανία που έφθασαν προχθές στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, η ΕΕ έχει αποστείλει επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, 114 πυροσβέστες και 19 οχήματα για να βοηθήσει τους Έλληνες πυροσβέστες, τους εθελοντές και την αστυνομία στην κατάσβεση των εκτεταμένων δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον, το πρόγραμμα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ έχει ήδη καταρτίσει δύο χάρτες των πληττόμενων περιοχών, ενώ δύο αξιωματικοί-σύνδεσμοι από το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Η Ελλάδα βιώνει καταστροφικές πυρκαγιές πρωτοφανούς κλίμακας φέτος το καλοκαίρι. Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, η άμεση βοήθεια της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας. Σήμερα, βλέπουμε την ουσιαστική σημασία του διπλασιασμού του αεροπορικού μας στόλου πυρόσβεσης rescEU ενόψει της τρέχουσας περιόδου δασικών πυρκαγιών. Εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στην Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία και τη Σουηδία για τη στήριξή τους στην παροχή βοήθειας στους Έλληνες πυροσβέστες που ήδη μάχονται σθεναρά ενάντια στις φλόγες. Η ΕΕ δεσμεύεται να παραμείνει σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές.»

Αυτή η συνεργατική προσπάθεια έρχεται σε συνέχεια της άμεσης ανταπόκρισης της ΕΕ στο προηγούμενο αίτημα ενεργοποίησης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Τον περασμένο μήνα δρομολογήθηκε συντονισμένη κινητοποίηση 9 αεροσκαφών, 510 πυροσβεστών και 117 οχημάτων για την αντιμετώπιση των κλιμακούμενων πυρκαγιών.

Related

What's hot? 3246722468415690080

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN

ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ HERBERT DORFMANN
"Ο πρωτογενής τομέας είναι η λύση, όχι το πρόβλημα"

FACEBOOK

TWITTER

item