Κατεπείγουσα ερώτηση Κουντουρά για την οικονομική στήριξη πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων στην Ελλάδα

Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά προς την Κομισιόν ζητώντας να ενημερώσει άμεσα για τα αναγκαία ευρωπαϊκά μέτρ...


Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά προς την Κομισιόν ζητώντας να ενημερώσει άμεσα για τα αναγκαία ευρωπαϊκά μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων πληγέντων στην Ελλάδα από τις βιβλικές καταστροφές των πλημμυρών και πυρκαγιών στη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτησή της αναδεικνύει την κρισιμότητα να στηριχθούν με επαρκή ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και αγρότες των περιοχών της χώρας που έχουν υποστεί ολική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες τους, τις επιχειρήσεις τους και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν, αν δεν εξασφαλιστεί επαρκής οικονομική στήριξη με ευρωπαϊκά μέτρα και κονδύλια. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλων των παραγωγικών κλάδων και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση, και όπως τονίζει η Έλενα Κουντουρά, οι αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση δεν επαρκούν για να καλύψουν την τεράστια εθνική καταστροφή. 

Η ερώτηση που κατέθεσε η Έλενα Κουντουρά:

"Η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα έχει χτυπηθεί από βιβλικές φυσικές καταστροφές. Η τεράστια πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιάς–Λευκίμης–Σουφλίου στον Έβρο, η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη, είναι μια άνευ προηγουμένου εθνική και ευρωπαϊκή οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία που κάλυψαν ολόκληρα χωριά και τον κάμπο - δυστυχώς και με απώλεια ανθρώπινων ζωών - έχουν  φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους, τους αγρότες, κτηνοτρόφους,  μελισσοκόμους και επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Οι περιουσίες των ανθρώπων αλλά και όλων των επαγγελματιών, όπως κτηνοτροφικές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες αλλά και αιωνόβιοι ελαιώνες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση δεν επαρκούν για να καλύψουν την τεράστια εθνική καταστροφή.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Τί μέτρα προτίθενται να πάρει η Επιτροπή για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα; 

- Ποιά είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μπορούν να κινητοποιηθούν;  Υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανακούφιση;"

Related

What's hot? 6139031909016081105

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item