ΕΟΚΕ: "Προσαρμοσμένα στην μετάβαση τα μελλοντικά μέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης"

Η ΕΟΚΕ προτείνει τη θέσπιση ενός κριτηρίου «πράσινου τριπλού Τ» (Green triple-T/tailored, targeted, transition-proof) για την αξιολόγηση του...


Η ΕΟΚΕ προτείνει τη θέσπιση ενός κριτηρίου «πράσινου τριπλού Τ» (Green triple-T/tailored, targeted, transition-proof) για την αξιολόγηση του αντικτύπου των μελλοντικών παρεμβάσεων στο οικονομικό σύστημα της ΕΕ. 

Με βάση τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η ΕΟΚΕ τονίζει ότι τα μη στοχευμένα μέτρα όσον αφορά τις τιμές απλώς θα παρατείνουν τον υψηλό πληθωρισμό σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η μη έγκαιρη κατάργησή τους θα μπορούσε να υπονομεύσει την ικανότητα της ΕΚΤ να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους στόχους της, οδηγώντας σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι θα ήταν επιθυμητό. 

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΕΟΚΕ με θέμα "Ο αντίκτυπος της ενεργειακής κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία", η οποία εκπονήθηκε από την Alena Mastantuono και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει πέρα από τις δημοσιονομικές αποκρίσεις έκτακτης ανάγκης και να επικεντρωθεί σε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μπορέσει να αποσυνδεθεί ταχύτερα από τα ορυκτά καύσιμα.

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις οικονομικές επιδόσεις της ΕΕ αποτελούν ένα δίδαγμα που πρέπει να αντικατοπτριστεί στα επόμενα βήματα πολιτικής", ανέφερε η κ. Mastantuono

Προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική, η ΕΕ χρειάζεται αξιόπιστο και ασφαλή εφοδιασμό με οικονομικά προσιτή ενέργεια, με βάση μια ολοκληρωμένη αγορά ενέργειας με υψηλό μερίδιο καθαρής ενέργειας, η οποία θα είναι ανθεκτική και ικανή να αντιμετωπίζει διαταραχές και κλυδωνισμούς.

Related

What's hot? 6081881507100050068

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item