Παρέμβαση Βόζεμπεργκ για την ετήσια έκθεση της Τουρκίας: "Η ανοχή έχει και τα όριά της"

Το γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μια απειλητική αναθεωρητική δύναμη που περιφρονεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές...


Το γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μια απειλητική αναθεωρητική δύναμη που περιφρονεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αξίες και την κυριαρχία των κρατών μελών της Ε.Ε. έθιξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας παράλληλα ότι παρά την σκληρή κριτική που ασκείται σε βάρος της Τουρκίας, δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί μετανάστες, δεν δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο και δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από την κοινή Δήλωση με την ΕΕ του 2016, με αποτέλεσμα οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα να παρουσιάζουν αύξηση και τα δίκτυα των διακινητών να δρουν ανεξέλεγκτα. Ακολούθως, η κυρία Βόζεμπεργκ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα συμβάλλει στην καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων και φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. 

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

"Ακόμα για μια φορά ασκείται σκληρή κριτική σε βάρος της Τουρκίας, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μεταξύ άλλων η έκθεση την καλεί να σέβεται την κυριαρχία όλων των κρατών μελών, διότι δεν το πράττει. Ανησυχεί για τη συνέχιση του παράνομου casus belli κατά της Ελλάδας και για τα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο. Επισημαίνει εργαλειοποίηση μεταναστών από την γείτονα, την άρνησή της να δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο και τονίζει τη σημασία τήρησης των δεσμεύσεων της κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016, που επίσης δεν πράττει.

Στην Ελλάδα οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία επί μήνες παρουσιάζουν αύξηση. Οι διακινητές εκμεταλλεύονται δυστυχείς ανθρώπους, δημιουργούν τεχνητά ναυάγια και στελεχώνουν εγκληματικές οργανώσεις. Αντίθετα, η χώρα μου, η Ελλάδα, πολεμά τα εγκληματικά δίκτυα και φυλάσσει αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Συνάδελφοι, οι αρνητικές διαπιστώσεις δεν αρκούν. Η Τουρκία παραμένει, απειλητική αναθεωρητική δύναμη που περιφρονεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες. 

Η ανοχή έχει και τα όριά της."

Related

What's hot? 7354775514387798649

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item