Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος: "Άμεσα μέτρα τώρα για τη ζωή και το βιος του λαού"

Στη συζήτηση για «μια ΕΕ πιο ανθεκτική στις καταστροφές» πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρ...


Στη συζήτηση για «μια ΕΕ πιο ανθεκτική στις καταστροφές» πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε τα εξής: 

"Καπνίζει ακόμη ο Έβρος, με τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη, που άφησε 19 νεκρούς και σχεδόν 1 εκατ. καμένα στρέμματα. Στη Θεσσαλία, ολόκληρα χωριά πνίγηκαν, 15 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους, πολλοί οι αγνοούμενοι, εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι, χωρίς πόσιμο νερό, ρεύμα, φαγητό, εκτεθειμένοι στις μολύνσεις, εγκαταλελειμμένοι από το αστικό κράτος. Στο πλάι τους εξαρχής βρίσκονται εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς κάνοντας πράξη το σύνθημα “μόνο ο λαός σώζει το λαό”. 

Δεν κρύβονται οι εγκληματικές ευθύνες ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων πίσω από την λεγόμενη κλιματική κρίση. Σήμερα υπάρχουν τα μέσα ώστε τέτοια φαινόμενα, να μην μετατρέπονται σε τραγωδίες. Η υλοποίησή τους όμως προσκρούει στην ευρωενωσιακή στρατηγική “κόστους-οφέλους” που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Στις ενωσιακές οδηγίες που συστήνουν να μην είναι “υπερβολικό το κόστος” των αντιπλημμυρικών έργων, με κριτήριο οι “οικονομικά αποδοτικότερες” περιοχές να διασωθούν. 

Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών. Να υλοποιηθούν όλα τα μέτρα προστασίας με ευθύνη του κράτους, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, πυροσβεστική, Δασαρχεία, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πληγέντες, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα ευρεωνωσιακά κονδύλια."

Related

What's hot? 1251573414493790379

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item