Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Το Σάββατο, η Επιτροπή κήρυξε την έναρξη της ένατης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από τη Βαλένθια της Ισπανίας. Κάθε χρόνο, από τις 23 έω...


Το Σάββατο, η Επιτροπή κήρυξε την έναρξη της ένατης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από τη Βαλένθια της Ισπανίας. Κάθε χρόνο, από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού προάγει έναν πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, δίνοντας επίσης την ευκαιρία σε αθλητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες να αναπτύξουν στρατηγικές για την τόνωση της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες. 

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού εστιάζει στη συμμετοχή, την ένταξη και την καινοτομία. Πρόκειται για τρεις σημαντικούς πυλώνες του αθλητισμού, αλλά και για σύγχρονες κατευθύνσεις προς τις οποίες οδεύουν οι κοινωνίες μας. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα δήλωσε σχετικά: «Η σωματική άσκηση, είτε πρόκειται για κολύμβηση, είτε για περπάτημα, είτε την κάνουμε στο μεσημεριανό μας διάλειμμα είτε στο τέλος της ημέρας, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υγεία και την ευεξία μας. Στη 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, θα αξιοποιήσουμε την επιτυχία και το έργο των προηγούμενων εκδηλώσεων για να διαδώσουμε το πάθος μας για τον αθλητισμό σε ακόμη περισσότερους πολίτες.» 

Από το 2015, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού έχει συμβάλει στην καταπολέμηση της καθιστικής ζωής ενθαρρύνοντας τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Mε το σύνθημα #BeActive, η Εβδομάδα προσκαλεί τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή φυσικής κατάστασης, να ασκηθούν. 

Πέρυσι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού διοργανώθηκαν δραστηριότητες και διαγωνισμοί σε 40 χώρες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 32.000 εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 13 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Βρείτε εδώ μια εκδήλωση κοντά στον τόπο διαμονής σας και λάβετε μέρος.

Related

What's hot? 2473926203798524153

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item