Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Animasyros 2023 σε μια συζήτηση για τη Δημοκρατία

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, η φετινή θεματική σκοπιά του φεστιβάλ Animasyros, «Animati...Λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις κρίσιμες Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, η φετινή θεματική σκοπιά του φεστιβάλ Animasyros, «Animation και αρχαία Ελλάδα», δίνει αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό γύρω από το μείζον θέμα της Δημοκρατίας ως αρχή και ως πολίτευμα, ως προϋπόθεση προόδου αλλά και ως αξία υπό απειλή. 

Tην Παρασκευή 29.09 στις 19.00-20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Απόλλων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συζήτηση με θέμα: "Το όραμα της Δημοκρατίας" στην οποία συμμετέχουν οι: Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής (Η Αριστερά), Πέτρος Καβάσαλης, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ θα παρέμβει διαδικτυακά ο Νίκος Παπανδρέου, ευρωβουλευτής (Σοσιαλιστές). Συντονίζει η Χριστίνα Πουλίδου, συγγραφέας και δημοσιογράφος. 

Εισαγωγική τοποθέτηση θα πραγματοποιήσει ο Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, με θέμα "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως υπερασπιστής της Δημοκρατίας". 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Η συζήτηση θα είναι διαθέσιμη ζωντανά και εδώ.

Related

What's hot? 2741230494744045220

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item