Ανθρωπιστική βοήθεια που ξεπερνά τα 75 εκατομμύρια ευρώ από την Κομισιόν προς τη Γάζα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γ...


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών της με τους περιφερειακούς ηγέτες. 

Μετά τη συνομιλία, η Πρόεδρος δήλωσε: "Η Επιτροπή θα αυξήσει άμεσα κατά 50 εκατ. ευρώ το υπάρχον κονδύλιο ανθρωπιστικής βοήθειας που προβλέπεται για τη Γάζα. Έτσι, το συνολικό ποσό θα υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τον ΟΗΕ και τους οργανισμούς του για να εξασφαλίσουμε ότι η βοήθεια αυτή θα φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη στη Λωρίδα της Γάζας. Η Επιτροπή υποστηρίζει το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ έναντι των τρομοκρατών της Χαμάς, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να παρασχεθεί στήριξη στους αθώους αμάχους στη Γάζα στο πλαίσιο αυτό."

Ο Επίτροπος κ. Λέναρτσιτς προσέθεσε: "Η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράσχει ανθρωπιστική στήριξη στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τριπλασιασμός της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ θα βοηθήσει ώστε να παρασχεθούν στου πολίτες της Γάζας βασικά εφόδια. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ασφαλής και απεριόριστη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια."

Related

What's hot? 5482998999084700467

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item