Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: "Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας"

Την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κι οι σχεδιασμοί για την ισοπέδωσή της υπογραμμ...


Την επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κι οι σχεδιασμοί για την ισοπέδωσή της υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσαν στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ οι ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. 

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, το κράτος του Ισραήλ με την στρατιωτική του μηχανή, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς, βολές πυροβολικού και την προετοιμασία χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, που θα προκαλέσει μεγάλη σφαγή και ασύλληπτη ανθρωπιστική και προσφυγική τραγωδία, συνεχίζει το εγκληματικό έργο του απάνθρωπου αποκλεισμού, με τη στέρηση τροφής, νερού, ηλεκτρικού ρεύματος κ.α. Πρόκειται για γενοκτονία η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την επικίνδυνη λογική της εξίσωσης του “θύματος” και του “θύτη” που καταλήγει στη στήριξη του “θύτη”, όπως κάνει η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της. 

Παράλληλα, η ΕΟ του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι ευθύνες της ΕΕ είναι μεγάλες γιατί μαζί με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις και στηρίζει την πολύχρονη κατοχή του κράτους του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη που έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων χιλιάδες μικρά παιδιά, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη. Επιπλέον, την ώρα που μεθοδεύεται η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας και ο λαός της Δυτικής όχθης υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή η ΕΕ απεργάζεται ολική κατάργηση ή περικοπές των όποιων ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, για στοιχειώδεις υποδομές και ανάγκες. Η ισραηλινή κατοχή προκαλεί μεγάλες τραγωδίες, συγκρούσεις και δεινά στους λαούς της περιοχής και στο δικαίωμα τους να ζήσουν ειρηνικά. Η διατήρηση της πυροδοτεί τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό και στο δικαίωμά του να αγωνίζεται για να αποτινάξει την κατοχή του ισραηλινού κράτους, απορρίπτοντας κάθε ανιστόρητη και απαράδεκτη προσπάθεια συκοφάντησης αυτού του δίκαιου πολύχρονου αγώνα. Απαιτεί να σταματήσει η επίθεση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και ο βάρβαρος αποκλεισμός ενώ δηλώνει στην αμέριστη στήριξή της προς τον αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Την παύση της εποικιστικής δραστηριότητας και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. 

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του κόμματος υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

"Πώς τοποθετείται ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ:

- Στην επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι σχεδιασμοί για την ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τερματισμό της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ; 

- Στην κατεπείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη να σταματήσει τώρα το εγκληματικό εμπάργκο που έχει επιβάλλει το Ισραηλινό κράτος στη Γάζα, να αποκατασταθεί η τροφοδοσία με τρόφιμα, καθαρό νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο πολύπαθος λαός της Λωρίδας της Γάζας;

- Στο γεγονός ότι κατάργηση ή περικοπές κονδυλιών της ΕΕ προς την Παλαιστινιακή Αρχή ακόμα και για τα στοιχειώδη αγαθά και υποδομές θα σημαίνει μια ακόμα οδυνηρή απόφαση σε βάρος του βασανιζόμενου Παλαιστινιακού λαού;"

Related

What's hot? 9176799670601302236

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item