Ερώτηση Κεφαλογιάννη για τις καταγγελίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας με αφορμή καταγγελίες στελεχών τ...


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας με αφορμή καταγγελίες στελεχών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων που γίνονται σε βάρος της κατά τη διεξαγόμενη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μία απογραφή που θα έπρεπε να διεξαχθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της θρησκευτικής ελευθερίας και του αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται απογραφή πληθυσμού, σε μία υπό ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Αλβανία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στηρίξει την Αλβανία στην εκτέλεση της απογραφής με κοινοτικά κονδύλια ύψους 4,8 εκ ευρώ. Καθώς η προηγούμενη απογραφή του 2011 είχε επικριθεί σφοδρά από το Συμβούλιο της Ευρώπης για σοβαρές παρατυπίες και αυθαιρεσίες σε απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση σε σχετική μου ερώτηση είχε αναφέρει ότι η Επιτροπή αναμένει από την Αλβανία να διεξαγάγει την απογραφή σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα. Μία απογραφή που θα πρέπει να διεξαχθεί με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της θρησκευτικής ελευθερίας και του αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. 

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες για παραβιάσεις που γίνονται σε βάρος της ελληνικής μειονότητας κατά την απογραφή του πληθυσμού. Όπως κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, το μέλος του Αλβανικού Κοινοβουλίου Βαγγέλης Ντούλες οι απογραφείς δεν ερωτούν τους απογραφόμενους για την εθνική τους ταυτότητα, τη μητρική τους γλώσσα και το θρήσκευμά τους.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Γνωρίζει τις καταγγελίες αυτές; 
-Τι μέτρα προτίθεται να πάρει καθώς έχει δεσμευτεί ότι η διαδικασία της απογραφής στην Αλβανία οφείλει να πραγματοποιηθεί με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων;»

Related

What's hot? 6799112296725614250

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item