Στέλιος Κυμπουρόπουλος: "Χρειαζόμαστε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Κοινωνική Ένωση"

Η ανάγκη οικοδόμησης μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ένωσης αποτέλεσε την αιχμή της παρέμβασης του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στη σχετικ...


Η ανάγκη οικοδόμησης μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ένωσης αποτέλεσε την αιχμή της παρέμβασης του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την αύξηση της κοινωνικής επισφάλειας στην ΕΕ. 

Αναφερόμενος στα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία, 95.3 εκατομμύρια πολιτών της ΕΕ αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα στο 2022, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικού διχτύου προστασίας για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 

Εξήρε δε το έργο ορισμένων κυβερνήσεων, όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες έκαναν αυτό ακριβώς, αυξάνοντας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους με στοχευμένα μέτρα. 

Πρόσθεσε τη σημασία στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσα από τη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος, απαλλαγμένου από τη γραφειοκρατία και με καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ώστε αυτές οι εταιρείες να μπορούν να δημιουργούν καλοπληρωμένες και καλής ποιότητας δουλειές. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο αριθμός των πολιτών της ΕΕ που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού τα τελευταία δυο χρόνια είναι απογοητευτικά υψηλός. Αυτό αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και για την αξιοπιστία του ευρωπαϊκού οικοδομήματός. Κι οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα, διασφαλίζοντας ότι τα Κράτη-Μέλη θα εφαρμόσουν τα επιτεύγματα αυτής της νομοθετικής περιόδου όπως η Οδηγία για τον κατώτατο μισθό αλλά κι ότι χτίζοντας πάνω σ’ αυτά, να οικοδομήσουμε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Κοινωνική Ένωση με επαρκείς πόρους για την κοινωνική συνοχή.»

Related

What's hot? 2457030744574210602

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item