Νέα προκήρυξη ύψους 39,7 εκατ. ευρώ για τα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανισμών του πολιτιστικού

Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων για τα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανισμών του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα μόλις προκηρύχθηκε σ...


Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων για τα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανισμών του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα μόλις προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». 

Με προϋπολογισμό άνω των 39,7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2027, η πρόσκληση θα στηρίξει δίκτυα οργανισμών με μέλη από διάφορες χώρες, τα οποία έχουν κοινή αποστολή, κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις και διέπονται από κοινούς κανόνες διακυβέρνησης. Τα δίκτυα αυτά φέρνουν σε επαφή οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, η πολιτιστική κληρονομιά, η μουσική, οι παραστατικές τέχνες, τα βιβλία και οι εκδόσεις. 

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2024 θα παραμείνει ανοικτή έως τις 7 Μαρτίου 2024 στη διαδικτυακή πύλη για τις χρηματοδοτήσεις και τους διαγωνισμούς της ΕΕ

Μέσω αυτής της στήριξης, οι οργανισμοί μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα των ευρωπαϊκών τομέων του πολιτισμού και της δημιουργίας να προωθούν ταλέντα, να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, να καινοτομούν, να ευημερούν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Η δράση αυτή αναμένεται να στηρίξει περίπου 30 δίκτυα που καλύπτουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα τομέων του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» 2021-2027» έχει προϋπολογισμό 2,44 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 1,47 δισ. ευρώ του προηγούμενου προγράμματος (2014-2020). Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική πολυμορφία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα.

Related

What's hot? 6335128752768976195

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item