Η ΕΕ διοργανώνει νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Δύο νέες πτήσεις της αερογέφυρας ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ για τον λαό της Γάζας απογειώθηκαν από την Οστάνδη (Βέλγιο) και το Ντουμπάι (...


Δύο νέες πτήσεις της αερογέφυρας ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ για τον λαό της Γάζας απογειώθηκαν από την Οστάνδη (Βέλγιο) και το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), μεταφέροντας σχεδόν 115 τόνους προμηθειών βοήθειας στο Αλ-Αρίς της Αιγύπτου, κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

Μάλιστα, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς μετέβη στην περιοχή για να δει το φορτίο που παρέδωσαν οι ανθρωπιστικοί εταίροι Médecins du Monde (MdM), Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) και εκπρόσωποι της Γαλλίας, οι οποίοι δώρισαν βασικά ιατρικά εφόδια, τα οποία από την Οστάνδη μεταφέρθηκαν με πτήση που διοργάνωσε η πλατφόρμα συντονισμού ΕΕ-Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). 

Το φορτίο από το Ντουμπάι περιλάμβανε διάφορα είδη εφοδιαστικής, όπως ψυγεία και εμπορευματοκιβώτια, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της βοήθειας που φθάνει στην Αίγυπτο και τη Γάζα. Τα είδη αυτά αγοράστηκαν από την ΕΕ και δωρήθηκαν στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ώστε να ενισχυθεί η εφοδιαστική ικανότητα της αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου και να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην περιοχή. 

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί 8 πτήσεις της ΕΕ προς τη Γάζα, με τις οποίες μεταφέρθηκαν πάνω από 320 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Επιπλέον, δεδομένων των τεράστιων ανθρωπιστικών αναγκών στη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζονται πρόσθετες πτήσεις σε στενή συνεργασία με το Απόθεμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών (UNHRD) και άλλους ανθρωπιστικούς εταίρους για τη μεταφορά πρόσθετης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων ειδών έκτακτης ανάγκης από τα αποθέματα της ΕΕ στο Ντουμπάι και στο Μπρίντιζι.

Related

What's hot? 792043267566207958

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS

ΑΡΘΡΟ CHRISTIAN MOOS
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσύρει τη δέσμη μέτρων για την προάσπιση της δημοκρατίας"

FACEBOOK

TWITTER

item