Δημήτρης Παπαδημούλης: "Καθηλωμένος ο Προϋπολογισμός της ΕΕ με ευθύνη του Συμβουλίου"

Ομιλητής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα το "Σύστημα Ίδιων Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" πραγμα...


Ομιλητής στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συζήτηση με θέμα το "Σύστημα Ίδιων Πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, με την ιδιότητά του ως Σκιώδης Εισηγητής αλλά και ως Συντονιστής στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς. 

Απευθυνόμενος προς τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Διοίκησης Γιοχάνες Χαν που εκπροσώπησε την Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης είπε τα εξής: 

"Eυχαριστώ κα Πρόεδρε. 

Στηρίζω την έκθεση της κυρίας Χάγιερ και του κυρίου Φερνάντες, γιατί επαναλαμβάνει μια σταθερή, πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που την υποστηρίζουμε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μέχρι και την Αριστερά - με την αρνητική εξαίρεση της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς. Γιατί στηρίζουμε αυτή την έκθεση; 

Γιατί πρέπει να τιμήσουμε και να υπηρετήσουμε το θετικό βήμα της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης. Και γιατί πρέπει τους στόχους που έχουμε δώσει στους πολίτες υπόσχεση να υλοποιήσουμε, να μπορέσουμε να τους πραγματοποιήσουμε, χωρίς να χρειαστεί να περικόψουμε κονδύλια - από τη Συνοχή, από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από την Καινοτομία, από το Εράσμους. 

Γι' αυτό χρειαζόμαστε να υλοποιηθεί η διοργανική συμφωνία για τη δημιουργία νέων ιδίων πόρων. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την κατάσταση, όπου ο Ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός παραμένει, με ευθύνη του Συμβουλίου, καρφωμένος στο εντελώς ανεπαρκές ύψος του 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Με 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ως Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κύριε Χαν, γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά ότι δεν μπορούν να υπηρετηθούν οι στόχοι που θέτει η Επιτροπή, που θέτει το Συμβούλιο, που ζητά - ακόμη πιο φιλόδοξους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό πρέπει να εγκρίνουμε αυτή την έκθεση και γι’ αυτό πρέπει εσείς της Επιτροπής, κύριε Χαν, στηριγμένοι και στη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να πιέσετε το Συμβούλιο να σταματήσει τις καθυστερήσεις και να υλοποιήσει τη διοργανική συμφωνία για τα βήματα που έχουν συμφωνηθεί. 

Σας ευχαριστώ."

Παρακολουθείστε εδώ το βίντεο της παρέμβασης του Έλληνα Αντιπροέδρου του ΕΚ.

Related

What's hot? 569472137828996195

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item