Σμιτ και Μπρετόν στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου, οι Επίτροποι Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ και Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα συμ...


Στις 16 και 17 Νοεμβρίου, οι Επίτροποι Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ και Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα συμμετάσχουν στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα με θέμα τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στον κόσμο της εργασίας. Το Φόρουμ είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη για την απασχόληση και τα κοινωνικά ζητήματα καθώς φέρνει σε επαφή υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επικεφαλής επιχειρήσεων, εμπειρογνώμονες, κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών και την ακαδημαϊκή κοινότητα, για να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θέτουν η τεχνολογία και η ΤΝ. 

Στις 16 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα λάβει μέρος σε συνεδρία σχετικά με την πολιτική της ΕΕ και τη νομοθετική ρύθμιση της ΤΝ, όπου θα αναζητηθούν τρόποι διασφάλισης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εποχή της αλγοριθμικής διαχείρισης, καθώς και το πώς οι πολιτικές της ΕΕ μπορούν να ενθαρρύνουν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ΤΝ. Στις 17 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει σε κοινό πάνελ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σχετικά με τους τρόπους που οι επενδύσεις σε δεξιότητες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορούν να στηρίξουν την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας. 

Αντίστοιχα στις 17 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν θα εκφωνήσει εισαγωγική ομιλία για τον μετασχηματιστικό ρόλο της ΤΝ στον χώρο εργασίας, τις ευκαιρίες που προσφέρει και την αντιμετώπιση των πιθανών προκλήσεων μέσω των πολιτικών της ΕΕ. Μεταξύ των ομιλητών και των ομιλητριών συγκαταλέγεται και ο καθηγητής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, συνιδρυτής και συμπρόεδρος του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Εργασίας και νικητής του Βραβείου Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών του 2010.

Related

What's hot? 3655682193444004448

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item