Υποψήφιες 13 ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Τα 36α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου ξεκινούν σήμερα στο Βερολίνο, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού κινηματογρ...


Τα 36α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου ξεκινούν σήμερα στο Βερολίνο, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την πολυμορφία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. 

Φέτος, δεκατρείς ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ, είναι υποψήφιες για 17 βραβεία σε 10 κατηγορίες: η ταινία «Io Capitano» του Ματέο Γκαρόνε για τα βραβεία καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας και καλύτερου Ευρωπαίου σκηνοθέτη, η ταινία «Η Γη της Επαγγελίας» (Bastarden) του Νικολάι Αρσέλ για τα ευρωπαϊκά βραβεία φωτογραφίας και κοστουμιών, και ο Μαντς Μίκελσεν για το βραβείο καλύτερου Ευρωπαίου ηθοποιού για τον ρόλο του σε αυτή την ταινία. Επιπλέον, προτάθηκαν τέσσερα έργα που έχουν υποστηριχθεί από την ΕΕ για το ευρωπαϊκό βραβείο κινουμένων σχεδίων και τέσσερα ντοκιμαντέρ για το ευρωπαϊκό βραβείο ντοκιμαντέρ. Ο πλήρης κατάλογος είναι διαθέσιμος εδώ

Η στήριξη για την ανάπτυξη ή τη διανομή ταινιών παρασχέθηκε από το σκέλος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» με τους νικητές και τις νικήτριες να ανακοινώνονται κατά την σημερινή τελετή απονομής των βραβείων. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποψήφιες ταινίες και για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση, επισκεφθείτε τον ιστότοπο των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου.

Related

What's hot? 8564870760369705801

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item