Η ΕΕ διοργανώνει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Μέσα στον Δεκέμβριο προγραμματίζονται έξι νέες πτήσεις για την παροχή βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Μαζ...


Μέσα στον Δεκέμβριο προγραμματίζονται έξι νέες πτήσεις για την παροχή βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Μαζί με τις πτήσεις αυτές, μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνολικά 30 πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη μεταφορά εφοδίων βάρους πάνω από 1.000 τόνων. Οι τελευταίες αυτές πτήσεις θα μεταφέρουν είδη στέγασης, υγιεινής και ιατρικά εφόδια, τα οποία παρέχονται από ανθρωπιστικούς εταίρους και δωρεές από το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και τη Γερμανία. 

Προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση, η ΕΕ ενισχύει επίσης τη στήριξη που παρέχει στο αιγυπτιακό σύστημα υγείας, το οποίο καλείται να αντεπεξέλθει στην άφιξη των ατόμων που εκκενώνονται από τη Γάζα. Μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η ΕΕ διευκολύνει τις προσφορές βοήθειας προς την Αίγυπτο από τη Σουηδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ιταλία και τη Γερμανία. 

Η βοήθεια, την οποία πρότειναν η Σουηδία και η Ισπανία και η οποία συνίσταται σε βασικό ιατρικό εξοπλισμό, παραδόθηκε στις 29 Νοεμβρίου, με την εφοδιαστική υποστήριξη του Βελγίου. Ένα ιταλικό πλοίο που μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό έφθασε στην Αίγυπτο στις 3 Δεκεμβρίου. Η υπόλοιπη βοήθεια θα παραδοθεί κατά τις προσεχείς εβδομάδες. 

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιάνες Λέναρτσιτς συμμετέχει σε συνεδρίαση που αποτελεί συνέχεια της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Γάζα, την οποία διοργάνωσε η γαλλική κυβέρνηση στις 9 Νοεμβρίου και αναμένεται να επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευση της ΕΕ έναντι της Λωρίδας της Γάζας. 

Ο κ. Λέναρτσιτς δήλωσε σχετικά: «Καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα, οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληττόμενου πληθυσμού δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες. Ταυτόχρονα, ο αντίκτυπος της κρίσης επιβαρύνει γειτονικές χώρες όπως η Αίγυπτος. Η ΕΕ συνεργάζεται άοκνα με τους ανθρωπιστικούς εταίρους της, τα κράτη μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς για την παροχή ολοκληρωμένης ανθρωπιστικής αντίδρασης και βοήθειας πολιτικής προστασίας εκεί όπου τις χρειάζονται περισσότερο.»

Related

What's hot? 6066303240646086249

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη όπου η φωνή των νέων θα έχει βαρύτητα"

FACEBOOK

TWITTER

item