Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη Σύνοδο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Μαδρίτη

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην 70η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσε...


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην 70η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) στη Μαδρίτη, που διοργάνωσε η Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στη Διάσκεψη προήδρευαν από κοινού η Πρόεδρος της Βουλής και ο Πρόεδρος της Γερουσίας της Ισπανίας και συμμετείχαν βουλευτές από όλα τα κράτη-μέλη. 

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για την Ισπανική Προεδρία, τονίζοντας ότι οι τελευταίες κρίσεις που πλήττουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποκορύφωμα αυτή στην Ισπανία, πυροδοτούν τα ευρωσκεπτικιστικά κινήματα, κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών. Επισήμανε ότι πρέπει να δείξουμε ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη, ότι είναι πρωτοπόρος στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον σεβασμό του κράτους δικαίου. 

Στη συζήτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό και χρειάζεται μια συντονισμένη ευρωπαϊκή πολιτική και η αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Επισήμανε ακόμη, ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των συνόρων της, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τη δημιουργία κλειστών ελεγχόμενων κέντρων και τις διαδικασίες επιστροφών. Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για ουσιαστική προστασία των συνόρων και για μια νέα ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στη Μεσόγειο, η οποία θα ανακόψει τις εγκληματικές συμμορίες που πλουτίζουν διακινώντας παράνομα ανθρώπους στην Ευρώπη. 

Είχε προηγηθεί κλειστή συνάντηση μεταξύ των εθνικών βουλευτών του ΕΛΚ στην οποία προήδρευαν από κοινού ο Α ’Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Othmar Karas και ο κ. Μεϊμαράκης, οι οποίοι παρουσίασαν τις προτεραιότητες του ΕΛΚ και ενημερώθηκαν από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Partido Popular στην Γερουσία της Ισπανίας κ. Javier Maroto.

Related

What's hot? 9004357822510213880

Δημοσίευση σχολίου

Έχετε άποψη; Μοιραστείτε τη μαζί μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

emo-but-icon

Recent Posts Widget

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE

ΑΡΘΡΟ OLIVER ROPKE
"Η διεύρυνση αποτελεί εύλογο βήμα προόδου για την Ευρώπη"

FACEBOOK

TWITTER

item